Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



κιμάς: 1 κιλό από μπούτι αρνίσιο
κρεμμύδια: 3 μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
ελαιόλαδο: 3-4 κουταλιές της σούπας
κόκκινο TABASCO®: ½ κουταλάκι του γλυκού
κύμινο: 2 κουταλιές της σούπας
φρέσκια ντομάτα: 1 χωρίς φλούδες και σπόρους, λιωμένη
αλάτι
αυγό: 1 (προαιρετικά)
γαλέτα (ή τριμμένη φρυγανιά): ½ φλιτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το λάδι, το TABASCO®, το κύμινο, την ντομάτα, το αυγό, τη γαλέτα και το αλάτι. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά. Τα αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο 1-2 ώρες.
Πλάθετε μπιφτεκάκια μακρόστενα, όπως τα σουτζουκάκια, αλλά πιο λεπτά. Τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά τα περνάτε σε καλαμάκια (προαιρετικά).

ΠΗΓΗ : icookgreek.com