Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά

 

Μελιτζάνες 4 ψημμένες
Πατάτες 2 μέτριες τριμμένες
Αυγά 2 τεμ
Κασέρι 100 γρ τριμμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 5 - 6 κουταλιές σούπας
Άνηθο - μαϊντανό ψιλοκομμένα
Αλάτι - πιπέρι- κόκκινο πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες

Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ και μετά τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, να αφήσουν τα υγρά τους. Μόλις στραγγίξουν καλά τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά (5-6 κουταλιές ή όσο χρειαστεί το βλέπουμε στην πράξη αυτό). Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας κι αρχίζουμε να πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες. Κάθε έναν που πλάθουμε, κατευθείαν τον πετάμε στο καυτό λάδι (δεν περιμένουμε να τους πλάσουμε όλους και μετά να τους τηγανίσουμε γιατί η ζύμη είναι μαλακή και δεν στέκονται). Αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους απολαμβάνουμε ζεστούς.

* Σαν συνοδευτικό μπορούμε να φτιάξουμε τζατζίκι κι ο συνδυασμός είναι φανταστικός.

ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr