Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά συνταγής



τόνος: 1 κιλό, καθαρό ψαχνό (χωρίς πέτσες και κόκαλα)
ντοματίνια: 8
κρεμμυδάκια στιφάδου: 4
κόκκινη πιπεριά: 1
φύλλα δυόσμου: 12
Για τη μαρινάτα
σκόρδο: 2 σκελίδες
φύλλα δάφνης: 1-2
λευκό κρασί: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
λάδι: 1/2 φλιτζάνι
λεμόνι: 1, ο χυμός
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τον τόνο σε κομμάτια 4-5 εκ. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα ως εξής: Ανακατεύετε το λάδι, το λεμόνι, το κρασί, τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο. Τοποθετείτε το ψάρι σε πήλινη πιατέλα και το περιχύνετε με τη μαρινάτα. Το βάζετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πλένετε τα ντοματίνια, καθαρίζετε και κόβετε στη μέση τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Περνάτε το ψάρι σε σουβλάκια, βάζοντας ανάμεσα στα κομμάτια του ντοματίνια, πιπεριά, δυόσμο και κρεμμύδι.
Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή το γκριλ για 8’ - 10’ από κάθε πλευρά. Στο μεταξύ βράζετε για 10’ τη μαρινάτα. Περιχύνετε τα ζεστά σουβλάκια με τη βρασμένη μαρινάτα.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com