Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Δήμος Μακρακώμης συνεργάζεται με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας

( Κ.Υ Μακρακώμης & Αγροτικά Ιατρεία) , το Γ.Ν Λαμίας , την Δ .Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Με την 290/2011 απόφαση του Δ.Σ αφ' ενός μεν έχει ιδρύσει και λειτουργεί ενιαία Τράπεζα Αίματος για όλους τους συνενούμενους Ο.Τ.Α (τ. Δήμους Σπερχειάδας, Μακρακώμης , Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού , & την Τοπική Τυμφρηστού), αφ'ετέρου δε έχει εγκρίνει το καταστατικό λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος.
Το καταστατικό τηρείται απαρέκλιτα και διαθέτει μονάδες αίματος μόνο στα μέλη και στους συγγενείς Α' Βαθμού των αιμοδοτών. Μεριμνά και καλύπτει –διαθέτει μέρος του αποθεματικού για τους πάσχοντες ( μεσογειακή αναιμία ή άλλες χρόνιες παθήσεις ) ,καλύπτει έκτακτα περιστατικά με υποχρεωτική αναπλήρωση – επιστροφή των χορηγουμένων μονάδων αίματος από όσους δεν είναι μέλη – αιμοδότες σε διάστημα 4 μηνών.
Σκοπός του ανωτέρω φορέα (Νέο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας) είναι ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσης για την προαγωγή της υγείας , την βελτίωση του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών ( η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των κατοίκων των δήμων – μελών της , η ανάληψη και η εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής γι α την έγκαιρη διάγνωση και γενικά για την προαγωγή της υγείας των τοπικών πληθυσμών) καθώς και η υιοθέτηση και εφαρμογή του προγράμματος υγιείς πόλεις της Παγκόσμιας οργάνωσης υγείας από τις πόλεις μέλη.
Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας –Σχολή Επιστημών Υγείας –Τμήμα Ιατρικής ανταποκρινόμενοι στο αίτημά μας για την διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Προστασία του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας» όρισε ως ημερομηνία πραγματοποίησης την 16/02/2015 , ημέρα Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα στις 12.00 το μεσημέρι.

Πηγή:lamiastar.gr