Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Στον απολογισμό των δύο ετών της θητείας του 2014-2016 προχώρησε ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  επισημαίνοντας  προβλήματα  που αντιμετώπισε  , έργα τα οποία προχώρησε  αλλά και  έργα που χρείάζονται ακόμη δρόμο για να ολοκληρωθούν .
Ο δήμαρχος Λαμιέων  ξεκίνησε με τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που διαπίστωσε αναλαμβάνοντας  την δημοτική αρχή  και οι οποίες δημιουργούσαν προβλήματα  στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών .
<< Από την πρώτη στιγμή, δουλέψαμε σκληρά, ώστε να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και να νοικοκυρέψουμε το Δήμο, έχοντας ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας, την προάσπιση των συμφερόντων τους και την προοπτική βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Δήμου μας.>> τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην  αναδιοργάνωση και ενίσχυση των οικονομικών υπηρεσιών, την πλήρη καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, και την  δημιουργία, για πρώτη φορά, συστήματος διαχείρισης αποθήκης για πλήρη έλεγχο και διαφάνεια.


Απ’ ότι προκύπτει από τα στοιχεία, που ελέχθησαν το 2015, ο Δήμος πλέον, παρουσιάζει σημαντικότατο πλεόνασμα, σύμφωνα με τον κ. Σταυρογιάννη . Στην συνέχεια  αναφέρθηκε σε μία σειρά σημαντικών έργων τα οποία υλοποιούνται , όπως αυτό της οδού Μπιζανίου  και ανέλυσε  έργα σε όλους τους τομείς .


Ενδεικτικά  για την καθαριότητα  ανέφερε την ενίσχυση με κάδους και μηχανήματα , για την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη αναφέρθηκε στο  πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο οποίο ο Δήμος Λαμιέων είναι ο επικεφαλής Εταίρος και υλοποιεί στην πόλη ,ενώ στον τομέα του πολιτισμο η Δημοτική Αρχή διοργάνωσε, αλλά και στήριξε πολλές δράσεις φορέων πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Λαμιέων αναφερόμενος στα έργα τόνισε ..
<<  Τα έργα που συμβασιοποιήθηκαν στο Δήμο Λαμιέων αυτά τα δύο χρόνια ξεπερνούν τα εβδομήντα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει ολοκληρωθεί και όσα δεν έχουν, θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. Πραγματοποιήθηκε η ανάπλαση του παιδότοπου του Αγίου Λουκά, προχωράμε στην κατασκευή νέων παιδικών χαρών αλλά και στη σταδιακή πιστοποίηση των υπαρχόντων ενώ πριν λίγες εβδομάδες, παρουσιάσαμε την περιβαλλοντική και χωροταξική-ρυθμιστική μελέτη για τη Δημοτική Ενότητα Παύλιανης.>>


Καταλήγοντας πρόσθεσε <<.....Λύσαμε πολλά προβλήματα, σχεδιάζουμε, μελετούμε και θα υλοποιήσουμε και άλλα μέχρι τη λήξη της θητείας μας. Η αυτοδιοίκηση στα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε και παρά τις μεγάλες περικοπές - έχει αυξημένες αρμοδιότητες άρα και υποχρεώσεις, καταφέρνει όμως να είναι ο μόνος θεσμός που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών καλύπτοντας πολλές φορές και κενά που παρουσιάζονται έστω κι αν δεν είναι δικές της υποχρεώσεις.
Είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομική βιωσιμότητα  και ενίσχυση του Δήμου μας γι’ αυτό και προγραμματίζουμε έργα πνοής και ανάπτυξης που θα συμπληρώνονται και από ένταξη συγχρηματοδοτούμενων έργων στο ΕΣΠΑ.,,,>>