Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ολοκληρώθηκε στην Ευρυτανία στο ποταμό Καρπενησιώτη κάτω απο δύσκολες συνθήκες η εκπαίδευση των στελέχων της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. Στερεάς Ελλάδας .

Στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε ο ΟΑΕΔ με το Πυροσβεστικό Σώμα και την κατάρτιση των υπαλλήλων της ΕΜΑΚ, μέσω των ΚΕΚ που διαθέτει ο Οργανισμός, εκτιμώντας τη σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα της <<Διάσωσης σε Ορμητικά Νερά>> χρηματοδοτεί αυτό το πρόγραμμα των 50 ωρών που υλοποιείται από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας σε συνεργασία με την 7η ΕΜΑΚ .


Στους εκπαιδευόμενους δίνεται η δυνατότητα μετά από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις να πιστοποηθούν από το μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό Rescue 3 International.

Εκπαιδευτής του προγράμματος είναι ο Γιάννης Χολέβας πιστοποιημένος εκπαιδευτής Διάσωσης Ορμητικών Νερών της Rescue 3 International.

Οπως μας ενημερώνει η Διευθύντρια του ΚΕΚ Μερσίνα Παρηγόρη στη συνέχεια το ΚΕΚ Λαμίας θα υλοποιήσει άλλα τέσσερα εγκεκριμένα προγράμματα που προτάθηκαν από το Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο  Αντώνη Μίχα ο οποίος έδειξε από την αρχή της επικοινωνίας μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των στελεχών του . Τα προγράμματα αυτά   είναι τα εξής:

 

1.<<Διάσωση από βράχο, βασικές αρχές βουνού και ορειβασίας>>

2.<<Διάσωση και Διάσχιση φαραγγιών>>

3.<<Ορειβασία σε χειμερινό βουνό-Προσανατολισμός και βασικές αρχές μετεωρολογίας >>

4.<<Διαχείρηση ψυχολογικής κατάστασης του διασώστη πρίν το συμβάν ,κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό>