Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Υπερήφανος αισθάνεται ο πρώην δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς για το νέο κτίριο της ΔΕΥΑΛ το οποίο αποκαλέι <<παιδί του >> αφού , όπως τονίζει το σχεδίασε, το δημοπράτησε και το κατασκεύασε . Ο πρώην δήμαρχος Λαμιέων εκφράζει το δικαίωμά του να αισθάνεται  υπερηφάνεια για αυτό το έργο που θα κοσμεί την είσοδο της Λαμίας, θα αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης , θα αναβαθμίσει την διοικητική υποδομή της δημοτικής μας επιχείρησης και θα αποτελεί πρότυπο για τη κατασκευή ενεργειακά αυτόνομων δημοσίων κτιρίων στο μέλλον.
Το κτίριο αξιοποιεί την τεχνολογία της αβαθούς γεωθερμίας για την θέρμανση και την ψύξη του αλλά και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του για ολοκληρωμένο ενεργειακό αποτέλεσμα, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, πετυχαίνοντας συγχρόνως απόσβεση της εγκατάστασης στην πρώτη πενταετία λειτουργίας του .




Η ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Λαμιέων κ. Γιώργου Κοτρωνιά  

Ξέρετε, η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τα πολιτικά πρόσωπα, είναι να βλέπουν ολοκληρωμένα τα έργα που ξεκίνησαν .
Το έργο αυτό δεν το ξεκινήσαμε μόνον , το σχεδιάσαμε , το δημοπρατήσουμε , το θεμελιώσαμε , το κατασκευάσαμε , αλλά κυρίως το χρηματοδοτήσαμε έξ ολοκλήρου από την αρχή μέχρι το τέλος , κι έχουμε τη χαρά να το καμαρώνουμε αποπερατωμένο.
Γιατί όμως μου αρέσει να το αποκαλώ ” παιδί μου” ?
Ως πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για δύο περιόδους , είχα την ιδέα και την πατρότητα του προγράμματος ” Εξοικονομώ ” που εφαρμόστηκε και συνεχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας με χρηματοδότηση της Ε.Ε.
Την ιδέα αυτή θέλησα να την εφαρμόσω στον τόπο μου, μέσα από την ανέγερση του νέου κτιρίου διοίκησης της ΔΕΥΑ Λαμίας.
Καταφέραμε, με τη συνεργασία των στελεχών της ΔΕΥΑΛ και με τη βοήθεια του συμπατριώτη μας κου Νίκου Μαμαλούγκα,στελέχους του Υπoυργείου, να εντάξουμε σε κοινοτικό πρόγραμμα, ολόκληρη την κατασκευή του, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε το πρώτο δημόσιο βιοκλιματικό κτίριο στην Ελλάδα .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟ : το κτίριο δεν στοίχισε στους Λαμιώτες ούτε ένα ευρώ .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ : θαυμάζουμε όλοι μας σήμερα ένα εμβληματικό κτίριο που κοσμεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς της Λαμίας, και τούτο γιατί?
Γιατί εμπιστεύθηκα έναν σημαντικό Λαμιώτη αρχιτέκτονα , τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Πάτρας , κον Βασίλη Τριανταφύλλου , ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει για την πόλη του, ένα αρχιτεκτονικό έργο ,υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας , ένα έργο που έχουμε την τιμή να αποτελεί αντικείμενο αφιερώματος του έγκυρου αρχιτεκτονικού περιοδικού ” ΚΤΙΡΙΟ ” στο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2016 .
Το κτίριο αξιοποιεί την τεχνολογία της αβαθούς γεωθερμίας για την θέρμανση και την ψύξη του αλλά και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του για ολοκληρωμένο ενεργειακό αποτέλεσμα, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, πετυχαίνοντας συγχρόνως απόσβεση της εγκατάστασης στην πρώτη πενταετία λειτουργίας του .
Νομίζω , ότι έχω το δικαίωμα ,μαζί με όλους όσους προσπάθησαν και συνέβαλλαν , να αισθάνομαι υπερηφάνεια για αυτό το έργο που θα κοσμεί την είσοδο της Λαμίας, θα αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης , θα αναβαθμίσει την διοικητική υποδομή της δημοτικής μας επιχείρησης και θα αποτελεί πρότυπο για τη κατασκευή ενεργειακά αυτόνομων δημοσίων κτιρίων στο μέλλον.

Γιώργος Ν. Κοτρωνιάς