Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Πρόσβαση σε πολύ υψηλές ταχύτητες θα αποκτήσει σύντομα η Λαμία με νέες δυνατότητες και οφέλη για κατοίκους και επιχειρήσεις!

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων, ο Όμιλος ΟΤΕ, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της χώρας, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες, αφού χορηγήθηκαν και οι σχετικές άδειες εργασιών.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, στο Δήμο Λαμιέων θα έχουν τοποθετηθεί περισσότερες από 129 νέες καμπίνες, (19 ήδη έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν) που θα προσφέρουν Internet VDSL έως 100 Mbps και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

 

Το Σχέδιο Αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στον Δήμο Λαμιέων προβλέπει:

 

  1. Υπερυψηλές ταχύτητες Internet 30 Mbps και 50 Mbps σε 30.000 τηλεφωνικές συνδέσεις της πόλης,
  2. Εγκατάσταση 110 καμπινών NGA - Vectoring (επιπλέον των 19 καμπινών που είναι ήδη εγκατεστημένες),
  3. Συνολικό μήκος μικροτάφρων: 14 km,
  4. Εφάπαξ έσοδα Δήμου: 16.030 €,
  5. Ετήσια έσοδα Δήμου: 3.000 €,
  6. Χρόνος ολοκλήρωσης του έργου: 18 εβδομάδες.

 

Η Λαμία, είναι μια από τις πρώτες πόλεις στην οποία τοποθετείται το γρήγορο Internet και οι ταχύτητες VDSL θα διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online.

 

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα. Ακόμα, διευκολύνεται η αποκατάσταση βλαβών και γίνεται αποτελεσματικότερη η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου.

 

Η Λαμία πρωτοπορεί και περνά στη νέα ψηφιακή εποχή βελτιώνοντας ποιότητα ζωής των πολιτών της!