Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των οπλιτών της 2017 ΣΤ’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία.



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά που είμαι σήμερα μαζί σας, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της 2017 ΣΤ’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι θα ενταχθούν και επίσημα στη μεγάλη οικογένεια του Στρατού Ξηράς.

Νέοι Στρατιώτες,

Ο Στρατός Ξηράς αποτελεί έναν οργανισμό όπου οι επιμέρους κλάδοι του, τα Όπλα και τα Σώματα συνεργάζονται με μοναδικό στόχο την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Ένα σημαντικό κύτταρο αυτού του οργανισμού αποτελεί και το Σώμα Υλικού Πολέμου, στο Κέντρο του οποίου λάβατε την αρχική σας στρατιωτική εκπαίδευση.

Ένα Σώμα το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του παραπάνω στόχου με την ορθή διαχείριση των υλικών του Στρατού Ξηράς και κατά συνέπεια της δημόσιας περιουσίας. Στοιχείο με ιδιαίτερη βαρύνουσα σημασία στις μέρες που διανύουμε.

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για σας και τις οικογένειές σας. Πριν από λίγο δώσατε τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη.

Όρκο στα όσια και τα ιερά του Έθνους, αναλαμβάνοντας την ύψιστη υποχρέωση της υπεράσπισης της Πατρίδας μας.

Υπόσχεση σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν μεγάλο αγώνα στη μάχη για τα ανώτερα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της πίστης μας.

Ο όρκος αυτός αποτελεί πηγή σθένους και περηφάνιας, για τις σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αλλά και πηγή δέσμευσης για νέες προσπάθειες, προσανατολισμένες στη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα στελέχη μας και τα στρατευμένα παιδιά μας, εσείς δηλαδή, τιμούν, με κάθε τρόπο, τον όρκο - υπόσχεση που έχουν δώσει στη σημαία μας, ενστερνιζόμενοι στο έπακρο την υπεράσπιση της.

Από σήμερα, μαζί με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καλείστε να συνεχίσετε το δημιουργικό και ειρηνικό έργο του Στρατού Ξηράς, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του Ελληνικού λαού.

Η ευθύνη είναι μεγάλη.

Οι Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν αυτήν την προσφορά και γι’ αυτό περιβάλλουν με υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης το θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναγνωρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες για τη διαφύλαξη και διατήρηση των κεκτημένων της πατρίδας μας. Ο Έλληνας στρατιώτης βρίσκεται σε κάθε γωνιά και σε κάθε βράχο με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία, εγγυητής της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης.

Αναγνωρίζουν όμως και τη συνεισφορά μας στην καθημερινότητά τους, το κοινωνικό μας έργο, σε τομείς όπως η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών σε έκτακτες ανάγκες, η υγεία με έμφαση στις αεροδιακομιδές και στην έρευνα - διάσωση, τα έργα υποδομής και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες.

Αυτό αυξάνει το βάρος της ευθύνης που φέρουμε στους ώμους μας, τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία και τα στελέχη μας, γυναίκες και άντρες, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Άλλωστε ο τομέας της Εθνικής Άμυνας συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τομείς του πολιτικού μας συστήματος και αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα δημόσιου - κοινωνικού αγαθού, αναγκαίου για την υπεράσπιση των σαφώς καθορισμένων εθνικών συμφερόντων, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η Ελλάδα να διατηρήσει την ισχύ της, να ενισχύσει την αποτρεπτική και αμυντική της ικανότητα και να πολλαπλασιάσει τη διπλωματική της ισχύ.

Οι σύγχρονες και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι βασικός παράγοντας, για μια Ελλάδα που οργανώνει το παρόν και σχεδιάζει το μέλλον με εθνική υπερηφάνεια, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, πίστη και αποφασιστικότητα.

Νεαροί στρατιώτες,

Έχει περάσει ο καιρός που η στρατιωτική θητεία συνιστούσε για τους νέους μας μία «μακρά διακοπή στην πολιτική τους ζωή». Τούτο οφείλεται τόσο σε ποσοτικές όσο και σε ποιοτικές μεταβολές.

Η διάρκεια της θητείας έχει μειωθεί πλέον δραστικά.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μαζί με την στρατιωτική ηγεσία, εφαρμόζει ανθρωποκεντρική πολιτική και στηρίζει με κάθε τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό.

Θεωρούμε ότι η θητεία πρέπει να αποτελεί μία δημιουργική φάση της ζωής του, όπου του δίδεται η δυνατότητα όχι μόνο να συνεισφέρει στην άμυνα της πατρίδας, αλλά και να αποκτήσει ωριμότητα και δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία του στην κοινωνία.

Αποτελεί για εμάς υποχρέωση να δείξουμε το δρόμο και να διευκολύνουμε τους νέους μας να κινηθούν σε χώρους που αναδεικνύουν ήθος και υψηλά ιδεώδη. Μέσα από δράσεις και ποικίλες δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων αποβλέπουμε στην προαγωγή του ανθρωπισμού και στην καθιέρωση συμπεριφορών κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Αγαπητοί Γονείς,

Να είστε πάντα δίπλα στα παιδιά σας και να είστε υπερήφανοι γιατί η νέα γενιά είναι η δύναμη και η ελπίδα της Πατρίδας μας, για ένα καλύτερο και περισσότερο δημιουργικό μέλλον. Αποτελεί πεποίθησή μου ότι κάθε γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Στο πρόσωπο των στρατιωτών μας τιμούμε όλους εσάς που δίνετε το δικό σας αγώνα στη σημερινή δύσκολη και αντιφατική εποχή. Οφείλουμε πράγματι πολλά σε σας, που καθημερινά βιώνετε τις αγωνίες για τη σωστή ανατροφή των παιδιών σας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις αρχές του Δήμου Λαμίας, του νομού και της Περιφέρειας, τους βουλευτές, τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Δήμαρχο για την παρουσία τους σήμερα εδώ. Είναι ένα μήνυμα ενότητας και στήριξης στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου και της Εκκλησίας μας.

Κλείνοντας θέλω να καλωσορίσω του νέους μας στη μεγάλη οικογένεια του Στρατού Ξηράς.

Να έχετε μια καλή και δημιουργική θητεία, γνωρίζοντας ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Στρατού Ξηράς είναι πάντα δίπλα σας.

Εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και σας διαβεβαιώνω ότι το 2018, το οποίο έρχεται σε λίγες ημέρες, θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους. Μια χρονιά που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στην πατρίδα μας».

Περισσότερα...