Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Προσπάθειες  να εδραιωθεί και να δημιουργηθεί το Πανεπιστήμιο Στερεάς  καταβάλλει  η δημοτική αρχή Λαμιέων .

Στόχος η δημιουργία ενός ποιοτικού  πανεπιστημίου το οποίο θα έχει να δώσει  εφόδια  στους πολίτες και στους φοιτητές .

Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης πραγματοποίησε  σύσκεψη  με αφορμή την επίσκεψη στη Λαμία του πρύτανη-καθηγητή  και πρώην Υπουργού Γιάννη Πανούση προκειμένου να βοηθήσει στην εδραίωση  του Πανεπιστημίου .

Στην σύσκεψη μεταξύ άλλων παρευρέθησαν  ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας κ. Λάμψας  ο επικεφαλής της ΛαΙκής Συσπείρωσης  Τάσος Χρονάς η αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα  παιδείας  Βίβιαν Αργύρη .

Ο δήμαρχος Λαμιέων  Νίκος Σταυρογιάννης  τόνισε την ευχαριστήσή του για την  βοήθεια του κ. Πανούση και την παρουσία του  προκειμένου να βοηθήσει στο ηθικό και πολιτικο αίτημα της  Φθιώτιδας και της Λαμίας για πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας .

<<..Ο ίδιος  ήταν μέλος του χωροταξικού σχεδιασμού και είχε τότε αποοφασίσει για την ίδρυση του πανεπιστημίου Στερεάς . Είναι εδώ σήμερα και δέχτηκε να συμβάλει βοηθώντας μας  για τον τομέα που γνωρίζει καλά . ....>> τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαμιέων .

<<....Δίκαιο το αίτημα , όχι γιατί το λέει η τοπική κοινωνία για την ίδρυση του πανεπιστημίου αλλά γιατί είναι παράδοξο είναι άδικο δώδεκα περιφέρειες της Ελλάδος να έχουν πανεπιστήμιο και η Στερεά να μην έχει . Άρα η επιχειρηματολογία σε διοικητικό , πολιτικό επίπεδο και ακαδημαϊκο επίπεδο είναι πειστική ... >> τόνισε ο κ. Πανούσης  χαρακτηριστικά και συνέχισε   << άρα το ζήτημα είναι κατά πόσο θα επανιδρυθεί  το πανεπιστήμιο στερεάς Ελλάδας ως πανεπιστήμιο με την έννοια της ανωτατοποίησης και της αρμονικής συνύπαρξης πανεπιστημιακών τμημάτων και τμημάτων ΤΕΙ αλλά όχι μόνο , και ερευνητικών κέντρων και ΚΕΚ και με γνωστικά αντικειμενα   που να ταιριάζουν  με την εποχή μας . Ζούμε  σε μία  εποχή τεχνολογικής ανάπτυξης και τα πανεπιστήμια ανήκουν στον κόσμο . Άρα το πανεπιστήμιο το καινούριο το οποίο ελπίζω πολύ γρήγορα να λειτουργήσει  θα απευθυνθεί στον κόσμο και θα μαζέψει ότι μπορεί από όλο τον κόσμο  σε επίπεδο ερευνητικό . Είναι πολλαπλά χρήσιμο και ενδιαφέρον να ιδρύσεις ένα πανεπιστήμιο και εγώ θα είμαι στο πλευρό σας σε ότι μπορώ να βοηθήσω. ..........>> κατέληξε ο κ.Πανούσης

Σε ερώτηση του radiomemory.gr  για το κατά πόσο υπάρχει το  υπέδαφος για την δημιουργία ενός πανεπιστημίου  σε μία χώρα  με κρίση  και στην οποία  κλείνουν  ακόμη και  οργανισμοί  ο κ. Πανούσης  απάντησε << ... Οι πιέσεις που δεχόμαστε είναι στο οικονομικό πέδίο  όχι στο τι θα σχεδιάσουμε για την παιδεία. Είμαστε ανεξάρτητη χώρα και κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα κάνετε πανεπιστήμιο στο Βόλο και όχι στη Λαμία. Μπορεί να πει ότι υπάρχει πλαφόν για τα χρήματα που θα ξοδευτούν . Αυτό είναι θέμα νοικοκυρέματος , θέμα στρατηγικής  , σχεδιασμού . Δεν είναι επιχείρημα το να ιδρύεις πριν ένα μήνα πολυτεχνική σχολή σε τρία νησιά και να λες μας απαγορεύει η τρόικα να ιδρύσουμε  στη Λαμία πανεπιστήμιο . Δεν υπάρχουν τέτοια επιχειρήματα .....>>

 

<<...Δεν μπορεί να έχουμε την ίδρυση  τριών σχολών εν μέσω κρίσης  σε νησιά  οι οποίες δεν ξέρουμε  εάν είναι βιώσιμες , και συγχρόνως να έχουμε άρνηση πολιτικής  βούλησης  να ιδρυθεί ένα  πανεπιστήμιο στην μοναδική περιφέρεια  που δεν έχει .

Δεν μπορεί  ως επιχείρημα  οι λόγοι να είναι οικονομικοί την ίδια ώρα που  γίνονται αλλού πανεπιστήμια  και σχολές ....>>  τόνισε  με έμφαση ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  και συνέχισε  << ... σήμερα  ο κ Καθηγητής  είπε  ότι έχουμε την ίδρυση νέων τμημάτων. Το οικονομικό νοικοκύρεμα το καταλάβαμε πρέπει να το κάνουμε αλλά  εμείς αποφασίζουμε . Και εφόσον αποφασίζει η πολιτεία δεν μπορεί η Στερεά Ελλάδα να είναι στο περιθώριο ....>> 

 

Περισσότερα...