Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η άσκηση ετοιμότητας σε πραγματική κλίμακα για την λειτουργία της Σ.Σ. Καλλιδρόμου, όπως απαιτούν οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τις σιδηροδρομικές σήραγγες.

Η άσκηση διοργανώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ και σε αυτήν συμμετείχαν ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

Η υπηρεσία Φθιώτιδας έλαβε μέρος με ένα όχημα και επτά πυροσβέστες από το Π.Κ. Αμφίκλειας (δυο ως ηθοποιοί – τραυματίες).
Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο μεσαίο όχημα – βαγόνι επιβατικής αμαξοστοιχίας, η οποία έχει ακινητοποιηθεί μεταξύ της τελευταίας και προτελευταίας εξόδου διαφυγής, εντός της σιδηροδρομικής σήραγγας Καλλίδρομου, με κατεύθυνση προς Αθήνα.


Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν είκοσι δυο (22) επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης. Μεταξύ των επιβατών βρίσκονται μια έγκυος, δυο ηλικιωμένοι, ενώ δυο από τους υπόλοιπους επιβάτες έχουν τραυματιστεί (ο ένας είναι λιπόθυμος και ο δεύτερος περιπατητικός).


Το πυροσβεστικό όχημα προσέγγισε τον συρμό εντός της σήραγγας, πραγματοποίησε κατάσβεση με τα μέσα του οχήματος αλλά και με τα μέσα πυρασφαλείας της σήραγγας, ενώ ένας πυροσβέστης έκανε χρήση της θερμικής κάμερας πραγματοποιώντας έλεγχο στην αμαξοστοιχία για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα.


Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ ενώ την παρακολούθησαν ο διοικητής της Π.Υ. Λαμίας Πύραρχος Στυλιανός Γεωργούσης, οι Προιστάμενοι των Π.Κ. Αμφικλείας και Αγίου Κωνσταντίνου, εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., της ΤΡΕΝΟΣΕ Α.Ε. και της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Περισσότερα...