Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Επιβεβαιώνεται το radiomemory.gr  για το ΚΕΥΠ Λαμίας  το οποίο αμέσως μετά την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας  στην τελευταία ορκωμοσία  είχε γράψει πως ο κ. Καμμένος δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ΚΕΥΠ με την σημερινή του μορφή , παρά τα όσα αντίθετα ακούγονταν περί βεβαίωσης του Υπουργού .


Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορταζ με τον τίτλο  << Ναι μεν αλλά από τον Υπουργό Άμυνας ...>>

Τέλος στα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς. Αναμεσά τους και το ΚΕΥΠ Λαμίας .
Αυτό δημοσιεύει η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
 Από την επόμενη σειρά (Β' ΕΣΣΟ 2018), του Μαρτίου, οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από τη Στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους.
 Εκεί θα γίνει και η βασική εκπαίδευσή τους, αφού προηγουμένως περάσουν από 22 - 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τα οποία θα δημιουργηθούν ανά την επικράτεια για να δώσουν και τα φύλλα πορείας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα είναι μονάδες που θα λειτουργήσουν εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων, αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για μία ή δύο ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.

Για παράδειγμα, στη Ρόδο θα λειτουργήσει ένα ΣΥΠΟ, στο οποίο θα μεταβούν όλοι οι στρατιώτες που προορίζονται να επανδρώσουν με τη σειρά του Μαρτίου όλες τις μονάδες του νησιού, αλλά και τις φρουρές-φυλάκια των γύρω νησιών, όπως το Καστελόριζο. Το ίδιο θα συμβεί και στην Κω, στη Χίο, στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στη Λήμνο και την Κρήτη.
 Αμέσως μετά οι οπλίτες θα μεταφέρονται στις μονάδες τους για να περάσουν τη βασική εκπαίδευσή τους και να ορκιστούν, όπως συνέβαινε έως τώρα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, και στη συνέχεια να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους.Να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού ενότητα, όπου μπαίνουν οι ενδιαφερόμενοι και επιλέγουν Σώμα ή Οπλο, στο οποίο θέλουν να καταταγούν, ειδικότητα και μονάδα.
Αυτά θα ληφθούν υπόψη, αλλά δεν είναι δεσμευτικά.
Πληροφορίες από το ΓΕΣ αναφέρουν ότι δεν θα κλείσουν και τα 13 Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν τώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός, όπως είναι το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων και το Κέντρο Τεθωρακισμένων. Θα κλείσουν αυτά που υπάρχουν στην περιφέρεια, όπως είναι του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Αρτας και του Μεσολογγίου. Δεν επηρεάζονται τα κέντρα εκπαιδεύσεως των άλλων δύο κλάδων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.
Οσα δεν κλείσουν θα χρησιμοποιηθούν ως άλλες μονάδες.

Το κλείσιμο των ΚΕΝ εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και το ΓΕΣ επιδιώκει να αυξήσει την επάνδρωση στις παραμεθόριες περιοχές, αφού οι στρατιώτες θα βρίσκονται στις μονάδες για 30 έως 40 ημέρες περισσότερο απ' ό,τι σήμερα. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν δυσλειτουργίες και προβλήματα, αν και πηγές του ΓΕΣ σημειώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα. Αλλωστε, η υλοποίηση του σχεδίου έχει πάει πίσω αρκετές φορές.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το τότε ρεπορταζ και η απομαγνητοφωνημένη δήλωση του Υπουργού

<<...Ο υπουργός Εθνικής  άμυνας  δήλώσε αρχικά πως δεν υπάρχει θέμα κλεισίματος του ΚΕΥΠ στη Λαμία στη συνέχεια  όμως  μίλησε για άλλους είδους υπηρεσίες  ενώ σε ερώτηση για το αν θα δεχτεί και πάλι νεοσύλλεκτους  δεν έδωσε σαφή απάντηση κάνοντας και πάλι λόγο για άλλες υπηρεσίες και για αναδιάρθρωση .
Η δήλωση του κ.Καμμένου έχει ως εξής :
<<...Για να μην ανυσυχείτε  μίλησa με όλους και δεν υπάρχει θέμα κλεισίματος  του στρατοπέδου .
Γίνεται μία αναδιοργάνωση σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις ,  η κεντρική ελλάδα αποτελεί την δεύτερη γραμμή άμυνας . Αλίμονο εάν  κλείσουν τα στρατόπεδα  στην Κεντρική ελλάδα. Η  αναδιοργάνωση θα γίνει . θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές αλλά απο κει και πέρα θα ενισχυθούν με υπηρεσίες διαφορετικές . Όλα αυτά κατόπιν ενός πιλοτικού προγράμματος που θα ξεκινήσει με το νέο έτος αλλά δεν πρεπει να ανησυχεί η Λαμία . ...>>
Σε ερώτηση εάν θα έχουμε νεοσύλλεκτους απάντησε :
<<... Εαν θα είναι νεοσύλλεκτοι εάν θα είναι άλλες υπηρεσίες θα το δούμε το πιο πιθανό είναι να μην αλλάξει κάτι στη Λαμία αλλά και να αλλάξει θα γίνει με διαφορετικές υπηρεσίες ....>>

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.