Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η Λαμία για ακόμη μια φορά έκανε τη διαφορά!

Oι μαθητές του Δήμου Λαμιέων απέδειξαν ότι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερο τη σημασία και την αξία της ανακύκλωσης που, εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη, συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών και στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού και της ανταποδοτικότητας.

Τα σχολεία του Δήμου Λαμιέων συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία» και θα πρέπει να σημειωθεί πως η πρωτιά μας ανήκει, μιας και συγκεντρώσαμε αναλογικά τις μεγαλύτερες ποσότητες σε ανακυκλώσιμα βιβλία στην Στερεά Ελλάδα.

Η αποκομιδή του χαρτιού έγινε από το Δήμο Λαμιέων και το ΦΟ.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας και επιστράφηκε ως χαρτί φωτοτυπικού για τη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Οι πρώτες ποσότητες χαρτιού Α4, παραδόθηκαν σήμερα στα σχολεία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διανομή του σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Θα συνεχιστεί και αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων, διευρύνοντας παράλληλα και τις δράσεις ανακύκλωσης, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.