Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Δεκάδες μηχανήματα από τις  πρώτες πρωινές ώρες  βρίσκονται στο εθνικό αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας προκειμένου να μέινουν δρόμοι ανοιχτοί .

Απο χθες  επικρατεί κακοκαιρία με χιόνια σε Δομοκό, δυτική Φθιώτιδα και Ευρυτανία ενώ έντονες βροχοπτώσεις με δυνατούς ανέμους κυριαρχούν  στη Φθιώτιδα.

Αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων  στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο προς Δομοκό, Καρπενήσι και Άμφισσα.

Τις πρωινές ώρες μετά την έντονη χιονόπτωση  εγκλβωβίστηκαν αυτοκίνητα στο δρόμο μετά το Δομοκό  και χρειάσθηκε παρέμβαση όλων των αρχών για  να ανοίξει ο δρόμος .
Ανάλογη η κατάσταση και στη Ράχη Τυμφρηστού όπου χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες τις πρωινές ώρες .
Με απόφαση του Δημάρχου Δομοκού  Δημήτρη Τζιαχρήστα, "δε θα λειτουργήσουν τα  σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Θεσσαλιώτιδας  και Ξυνιάδος του Δήμου Δομοκού, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 από τις 7:00π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας,  λόγω χιονόπτωσης και  χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή".

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και στο Δήμο Καρπενησίου.



Από τις 6:30' μέχρι τις 7:30' το πρωί υπήρχε απαγορευτικό για φορτηγά στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, ενώ στο 18ο χλμ δίπλωσε νταλίκα με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η  κυκλοφορία  μετά την ύφεση που παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ώρες  υποχωρεί μέχρι και το απόγευμα όπου συμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται  νέες βροχοπτώσεις .

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για το Σπερχειό ποταμό ο οποίος  τις τελευταίες  ημέρες λόγω των βροχοπτώσεων ανεβαίνει επικίνδυνα  αλλά και πάλι ηρεμεί .
Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι τα φαινόμενα  εξασθενούν  κατά περιόδους .


Πρόβλημα παρουσιάστηκε  στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, λίγο πριν τη γέφυρα του Σταυρού, όπου ο δρόμος είχε γεμίσει νερά και φερτές ύλες από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Η Τροχαία Λαμίας έχει διακόψει την κυκλοφορία στο γνωστό σημείο, όπου περνάει ο χείμαρρος του Ξηριά στο ύψος της Ροδίτσας.

Περισσότερα...