Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Διοργανώθηκε η 2η διεθνής έκθεσης Τεχνολογιών Περιβάλλοντος που διοργανώθηκε από την VERDE.TEC στις 2, 3 & 4 Μαρτίου στο M.E.C Παιανίας.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ε.ο.α.ν) και άλλων φορέων, ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε βραβεύθηκε για την δράση ανακύκλωσης των σχολικών βιβλίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα: Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με το σύνολο των 23 Δήμων – Μελών του, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα μεταξύ 12 και 23 Ιουνίου 2017, στη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στην Περιφέρεια μας συμμετείχαν 270 σχολεία με 33.500 μαθητές και η συνολική ποσότητα σχολικών βιβλίων ανήλθε σε 77.907 Kgr χαρτιού (49,5% του Πανελλήνιου προγράμματος), τα δε έσοδα που προέκυψαν από την ανακύκλωση μέσω του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, επιστράφηκαν στα σχολεία, ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με τους 23 Δήμους – Μέλη του, ήδη ξεκίνησε την οργάνωση του προγράμματος ανακύκλωσης των σχολικών βιβλίων για το τρέχον έτος με στόχο την επέκταση του και την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης.