Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αγώνας και διεκδικήσεις πολλών ετών από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές για να παραχωρηθούν οι Ιαματικές Πηγές στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση.

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή μετά από πολλά χρόνια, μετά από αλλεπάλληλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από προσπάθειες και παραστάσεις στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και στα ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) κατάφερε και πέτυχε την παραχώρηση στο Δήμο Λαμιέων για 25 χρόνια της Ιαματικής Πηγής Καλλιδρόμμου ΄΄Ψωρονέρια΄΄, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην επίτευξη ενός μακροχρόνιου στόχου της Λαμίας.

Παρόλα αυτά και παρά την αδιαμφισβήτητη σημασία της ανάπτυξης από την αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής Καλλιδρόμμου ΄΄Ψωρονέρια΄΄ με λύπη διαπιστώνουμε, ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Ν.Σταυρογιάννη όχι μόνο δεν προχώρησε τις διαδικασίες, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και μάλιστα συμφωνεί με το ξεπούλημα τους΄, (Ι.Π. Καλλιδρόμμου ΄΄Ψωρονέρια΄΄ και Ι.Π. Θερμοπυλών), αφού όπως αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες  στην ημερίδα: «Investors' Workshop: Development οf Thermal Springs in Greece», την οποία διοργάνωσε το Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με την αρωγή της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Άρης Ξενόφος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. βαπτίζοντας ως ΄΄Αξιοποίηση΄΄ βγάζει στο σφυρί (7) ακίνητα που περιλαμβάνουν και ιαματικές πηγές, σε Κύθνο, Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, Θερμοπύλες, Κονιαβίτη, Αιδηψό, Υπάτη και Πλατύστομο.

Θεωρούμε πράγματι αδιανόητο, ότι  ο Δήμαρχος κ. Ν.Σταυρογιάννης αντί να απαιτεί την συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης σε οποιαδήποτε παρέμβαση αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών του Δήμου μας μέσα από προτάσεις σχέδια και παρεμβάσεις, αφήνει το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. να προχωρήσει στο ξεπούλημα, των εν’ λόγω Ιαματικών Πηγών, αποδεικνύοντας δυστυχώς με τον τρόπο αυτό για άλλη μια φορά, την ασυνέπεια λόγων και έργων, αφού η λανθασμένη προσέγγιση στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, οδηγούν μαθηματικά στην απαξίωση και το ξεπούλημα των Ιαματικών Πηγών, σε βάρος του Δήμου μας και συνολικότερα της Αυτοδιοίκησης.

Το ανερμάτιστο επιχείρημα ότι δήθεν ο δήμος στα πέντε πρώτα χρόνια της παραχώρησης θα έπρεπε να ξοδέψει 2 εκατ. Ευρω για την αξιοποίηση της περιοχής των Ψωρονερίων καταπίπτει αφενός γιατί οι εργασίες μπορούσαν να γίνουν με ίδια μέσα του δήμου αφετέρου γιατί μπορούσαν να αξιοποιηθούν Ευρωπαικά προγράμματα όπως αυτό που «τρέχει» σήμερα 25 εκατ. Ευρω για βελτίωση εγκαταστάσεων Ιαματικών πηγών των δήμων. Σε κάθε περίπτωση η Λαμία θα είχε να ωφεληθεί πολλά αν η αυτοδιοίκηση έβαζε «πόδι» στην Ιαματική πηγή του Καλλιδρόμου.

Άραγε με την ίδια συναίνεση σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν και την  απαξίωση και το εν κατακλείδι πιθανό ξεπούλημα και της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας;;;