Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Διδάκτωρ Χημείας - Πασιάς Ιωάννης στην Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με θέμα: «Ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων & ποτών – Αγορανομικές διατάξεις σχετικά με επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Ιωάννης Πασιάς, διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Αθ. Κυρίτσης τόνισε:

«Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αποτελούν μία πολυπληθή και ετερογενή ομάδα διατροφής, μαζικής εστίασης, χώρων διασκέδασης κ.λπ., μείζονος σημασίας για την ελληνική οικονομία, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους αποτελούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια τελικούς καταναλωτές. Πέραν όμως της αναμφίβολα μείζονος σημασίας για την οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών, η καλή λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων επιβάλλεται από τη φύση των παραγόμενων προϊόντων και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Σε όλες τις περιπτώσεις, από την παροχή των προϊόντων και των υπηρεσιών αυτών των καταστημάτων μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δημόσια υγεία, εάν δεν εφαρμόζονται οι υγειονομικοί όροι και δεν τηρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις λειτουργίας».  

Κατά τη  διάρκεια της εισήγησης του ο κος Πασιάς αναφέρθηκε διεξοδικά και αναλυτικά στους υγειονομικούς όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών, οι οποίοι άλλαξαν πρόσφατα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' 2161/23.6.2017. 

asfaleia trofimon 0003

Τόνισε επίσης ότι τα καταστήματα αυτά αποτελούν έναν σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Η λειτουργία τους παρουσιάζει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις αλλά πρωτίστως λόγω των κινδύνων που μπορεί να παρουσιάσει για τη δημόσια υγεία.

Πρόκειται συνεπώς για έναν κλάδο ζωτικής σημασίας της οικονομίας μας, ιδίως για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, την απασχόληση και σε πολλές περιπτώσεις τον τουρισμό.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις αγορανομικές διατάξεις που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να είναι σύννομες σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, καθώς και στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ξεχωρίσουν προσφέροντας πιστοποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

Φωτογραφίες:

Ο Διδάκτωρ Χημείας - Πασιάς Ιωάννης στην Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων

Ο Διδάκτωρ Χημείας - Πασιάς Ιωάννης στην Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων

Ο Διδάκτωρ Χημείας - Πασιάς Ιωάννης στην Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων

Ο Διδάκτωρ Χημείας - Πασιάς Ιωάννης στην Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων

Ο Διδάκτωρ Χημείας - Πασιάς Ιωάννης στην Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων

Ο Διδάκτωρ Χημείας - Πασιάς Ιωάννης στην Ημερίδα του ΕΒΕ για την Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων

Περισσότερα...