Αν προετοιμάζετε κάποια απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα ή προβληματίζεστε για το σούβλισμα του αρνιού, τότε δεν έχετε παρά να πάρετε μια εικόνα για το πώς θα είναι ο καιρός από τα «Μερομήνια», μια πανάρχαια μέθοδο πρόβλεψης των μετεωρολογικών συνθηκών.

Αν και τα «Μερομήνια» αμφοσβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, οι «παλιοί» (γεωργοί, κτηνοτρόφοι και άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο), τα συμβουλεύονταν… με κλειστά μάτια για να δουν πώς θα «πάει» ο χρόνος.

Έτσι για φέτος τα «Μερομήνια» από τα τέλη Μαρτίου έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, δείχνουν πως θα έχουμε χειμερινό σκηνικό με καταιγίδες αλλά και βροχοπτώσεις.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1 – 15. Συνεχίζεται το χειμερινό σκηνικό του καιρού. Βόρειοι άνεμοι με πιθανές καταιγίδες και συνεχείς βροχοπτώσεις. Θερμοκρασία (8 – 15 °C) .

Πάσχα 2018: Συννεφιές – βροχερός καιρός, με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία (10 – 14 °C).

16 – 26: Βορειοδυτικοί άνεμοι κρατούν τη θερμοκρασία χαμηλά (12 – 18 °C). Με τη πτώση των βοριάδων, ο καιρός θα δώσει δροσερές μέρες αλλά θα έχουμε και ανοιξιάτικες μέρες με άνοδο της θερμοκρασίας (18 – 22 °C).

27 – 30: Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού λόγω των δυτικών ανέμων. Θερμοκρασία (20 – 28 °C).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ INFO ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ»

Αν θέλετε να «προβλέψετε» κι εσείς τον καιρό, τότε δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε τις πρώτες 12 ημέρες του Αυγούστου, καθώς κάθε ημέρα αντιστοιχεί και σε έναν μήνα.

ΠΗΓΗ: www.star.gr