Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Mε κατάνυξη αλλά  και  πολύ συγκίνηση εορτάζεται  ο Άγιος Μάρκος στο Σταυρό Λαμίας.

Το εκκλησάκι  το οποίο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μέσα σε δέντρα, έλατα και πεύκα οφείλει την δημιουργία του αρχικά σε δύο οικογένειες της περιοχής.

Το μέλος της μιας απο τις δύο είδε στον ύπνο του την εικόνα  του Αγίου Μάρκου και ξεκίνησαν σε συνεργασία την κατασκευή του .

Ανεμοδαρμένος  και  γραφικός αφού ο πρώτος ναός ήταν πέτρινος αποτελούσε  φάρο πίστης και αγαλίασης  ψυχής για την περιοχή ενώ δεχόταν σχεδόν καθημερινά   επισκέπτες  για να ανάψουν ένα κερί.

Με τους σεισμούς στη Λαμία  ο ναός  υπέστη ζημιές. Ο τότε γραμματέας της Κοινότητας Σταυρού ο αείμνηστος Αθανάσιος Καραναστάσης  συγκέντρωνε  τα χρήματα  των πιστών που άφηναν στον ναό  και με τα χρήματα αυτά σιγά , σιγά ο ναός ξαναστήθηκε και φώτισε ξανά τις ψυχές με ελπίδα .
Με προσωπική δουλειά  κατάφερε  να τον "οχυρώσει" με δέντρα και πράσινο.

Οι σύλλογοι του Σταυρού  τιμούν κάθε χρόνο την μνήμη του Αγίου Μάρκου στις 25 Απριλίου  με θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

Τα τελευταία χρόνια  την εκδήλωση που ακολουθεί της θείας λειτουργίας αναλαμβάνει  η επιχείρηση "Ο Φούρνος στο Σταθμό" ή BAKEHOUSE  του Γιώργου Γιαννακάκη και της Νίτσας Καραναστάση, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Ο εορτασμός απέκτησε άλλη μορφή και άλλη οντότητα με την ίδια όμως κατάνυξη.

Έτσι και φέτος  ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν  τους προγόνους των οικογενειών  που μόχθησαν για την συντήρηση του ναού .

Η κ. Νίτσα Καραναστάση και φέτος  διοργάνωσε την  γιορτή με σύνεση και κάθε λεπτομέρεια και όπως τόνισε ο βουλευτής Αποστόλης Καραναστάσης η παράδοση θα συνεχιστεί με  πίστη στους προγόνους που θεμελίωσαν το ναό και με ελπίδα για τους απογόνους .

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραϊσκος , ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης , η αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη και πλήθος κόσμου και πιστών .

Ξεχωριστή νότα και φέτος τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου της περιοχής  υπο την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Κώστα Καλαθά .