Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τη σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:                                                                                                                                             

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018

Θέμα: Σιδηροδρομική Γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι

O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στις 22.12.2017, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ στη Λαμία, δήλωσε πως «με το που θα ξεκινήσει η νέα χάραξη, ξεκινάμε μελέτη και εργασίες για την αξιοποίηση της γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι για τουριστικούς σκοπούς».

Ωστόσο, τα μέχρι σήμερα Κυβερνητικά πεπραγμένα, δεν επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Αντιθέτως, πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η συγκεκριμένη γραμμή έχει αφεθεί στην τύχη της, ενώ σταθμοί (Λιλαία) και τμήματα αυτής (Αρπίνη – Ασωπός) έχουν γίνει στόχοι αγνώστων δραστών, οι οποίοι αφαιρούν σημαντικό αριθμό υλικών.

Υπενθυμίζεται πως πρόταση για ανάπτυξη τουριστικής / θεματικής διαδρομής στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, είχε υποβληθεί μέσω δημοσιοποιημένης επιστολής του υπογράφοντα προς τους αρμόδιους υπουργούς, μεταξύ αυτών και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, από τις 4.10.2016.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

1ον. Ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός του Υπουργείου για τη γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι; Έχουν γίνει σχετικές μελέτες; Πότε θα ξεκινήσουν «οι εργασίες την αξιοποίηση της γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι για τουριστικούς σκοπούς», όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;

2ον. Έχει υπόψη του το Υπουργείο τα αναφερόμενα περιστατικά κλοπών; Αν ναι, σε τι ενέργειες έχει προβεί για να προασπίσει τη δημόσια περιουσία;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας