Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

74i epeteio toy olokaytomatos tis ypatis afisa88888

Ο Δήμος Λαμιέων, η Τοπική Κοινότητα Υπάτης και ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες» σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις Μνήμης για την 74η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Ιουνίου 1944.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2018.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

18.00: Αναχώρηση για το Ετήσιο Τρισάγιο των εκτελεσθέντων Υπαταίων στο Μνημείο Ηρώων στο Γοργοπόταμο. Κατάθεση Στεφάνων. (Σύνδεσμος Υπαταίων & Φίλων της Υπάτης «Ο Άγιος Ηρωδίων»)

20.30: «Μνήμες ηρωικού ήθους» από το Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας Αττικής. Διευθύνει ο κ. Παναγιώτης Σδούκος. Ερμηνεύει η κ. Πολυτίμη Τόλη. Κλαρίνο ο κ. Απόστολος Γίτσας. Λαούτο ο κ. Αναστάσιος Κατσούλης. Παρουσιάζει η ηθοποιός κ. Νταίζη Σεμπεκοπούλου. Πλατεία Υπάτης.

Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση «Μνήμες ηρωικού ήθους» αναβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών που προβλέπονται σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

07.00: Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Υπάτης

10.15: Πέρας αφίξεως επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Υπάτης

10.30: Μνημόσυνο πεσόντων στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Υπάτης

10.45: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης θα απευθύνει χαιρετισμό και ο κ. Αθανάσιος Αδάμος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Υπαταίων και Φίλων Υπάτης, θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία της ημέρας.

Θα ακολουθήσει το Προσκλητήριο Νεκρών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που θα σημάνει και τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παραχωρηθεί μικρή δεξίωση στην Πλατεία «Αινιάνων» Υπάτης.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.