Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.Ε.Δ. με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας”.

Στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής συναντήθηκε, η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο με θέμα τη διεκδίκηση ίδρυσης του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Καπεντζώνης, ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας και Δήμαρχος Λοκρών, κ. Λιόλιος, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννης, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κα Πούλου και ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Νικολάου. Επίσης, για την επιστημονική ανάλυση και τεκμηρίωση όσων αναγράφονται στην πρόταση της Π.Ε.Δ. για το Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Συντονιστής της Ομάδας Τεκμηρίωσης, καθηγητής κ. Πανούσης και το μέλος, διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου, κ. Μαστρογιάννης.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριότατο για την άμεση αποδοχή του αιτήματος για συνάντηση και την εγκάρδια υποδοχή παρουσίασε εν συντομία το ιστορικό της διεκδίκησης της Π.Ε.Δ. και το πώς φτάσαμε στην κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης για το Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Στη συνέχεια ο κ. Υπερήφανος ανέφερε: «Ξέρουμε πόσο ευαίσθητος είστε σε θέματα παιδείας και πόσο αγαπάτε τη Στερεά Ελλάδα και γι’ αυτό τον λόγο ζητούμε την αρωγή και τη στήριξή σας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των τοπικών μας κοινωνιών για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Είμαστε σίγουροι ότι με την καίρια παρέμβασή σας ο Πρωθυπουργός θα εξετάσει την πρότασή μας και θα πειστεί».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Πανούσης, ο οποίος ανέλυσε την πρόταση για το Δελφικό Πανεπιστήμιο και μεταξύ των άλλων επεσήμανε: «Προσπαθούμε να φέρουμε κάτι νέο, κάτι που θα εκμεταλλευθεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας και να παράγει καινοτομία και νέα αντικείμενα. Έως σήμερα δεν υπάρχει ακαδημαϊκή απάντηση στην πρότασή μας, παρά μονάχα πολιτική. Στόχος μας δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση, αλλά η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα με τη δημιουργία ενός καινοτόμου ιδρύματος παγκόσμιας ακτινοβολίας».

Περισσότερα...