Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

lithouania

Επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης μεταξύ 16 και 17 Οκτωβρίου, ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Λιθουανίας.

Ο κ. Σαρακιώτης είχε σειρά επαφών με την Ομάδα Φιλίας Λιθουανίας-Ελλάδας στο Λιθουανικό Κοινοβούλιο, τον Υπουργό Οικονομίας αρμόδιο για τον Τουρισμό Gediminas Miskinis, τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λιθουανικού Κοινοβουλίου, τον Υπουργό Εσωτερικών Eimutis Misiunas και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Neris Germanas.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τέθηκε επί τάπητος το συνολικό φάσμα των διμερών σχέσεων και τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης της ελληνολιθουανικής συνεργασίας. Ο κ. Σαρακιώτης, αφού ευχαρίστησε για τη λιθουανική συνδρομή στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων μέσω της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, αντάλλαξε απόψεις με τους Λιθουανούς αξιωματούχους αναφορικά με τη βελτίωση των συστημάτων επόπτευσης, αλλά και τις δυνατότητες εμβάθυνσης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών στο θέμα του «προσφυγικού-μεταναστευτικού».

Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες επεκτάθηκαν στα θέματα τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Λιθουανών για διακοπές. Ο Βουλευτής εξήρε το άριστο επίπεδο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και υπογράμμισε ότι αποτελεί το επιστέγασμα των άοκνων προσπαθειών, που πραγματοποιούνται και από τις δύο πλευρές.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Βίλνιους και συγκεκριμένα το Ελληνικό Σπουδαστήριο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Καθηγητές Ελληνικών και να εξάρει το έργο τους.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία, καθ’ όλη τη διάρκεια των συναντήσεων, της Πρέσβεως της χώρας μας στη Λιθουανία, κας Βασιλικής Δικοπούλου (με καταγωγή από τη Λαμία), η οποία συνέδραμε στην επιτυχή έκβαση των επαφών.

Περισσότερα...