Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

FOTO 7

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο Προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό, τελέστηκαν στις 20-10-2018 δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνάμα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε πέντε αστυνομικούς, οι οποίοι τον Φεβρουάριο του 2011, υπηρετώντας σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Βοιωτίας, ήρθαν σε ένοπλη αντιπαράθεση με επικίνδυνους κακοποιούς, ληστές τραπεζών, με αποτέλεσμα την σύλληψη τεσσάρων δραστών και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξέθεσαν τη ζωή τους σε άμεσο και προφανή κίνδυνο και για την πράξη τους αυτή τους απονεμήθηκε την περσινή χρονιά από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, το μετάλλιο του «Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας».

Τις βραβεύσεις των αστυνομικών πραγματοποίησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κκ Νικόλαος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραίσκος και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης.

FOTO 10

FOTO 11

FOTO 13

FOTO 14

FOTO 15

Στην προαναφερόμενη εκδήλωση, αλλά και σε αυτές που αντίστοιχα έλαβαν χώρα στις υπόλοιπες έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί, λοιπό αστυνομικό προσωπικό, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17 έως και χθες 19-10-2018, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.