Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

720 598620 0ee0bb12be 99da06ba63d2e30d

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, μετά από συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθησαν στις 16-11-2018 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, 2 ημεδαποί, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, από επιχείρηση της περιοχής, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017, έως και τις 16-11-2018,  είχαν προβεί στην αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών (κυρίως καλαμποκιού κ.λ.π.), η οποία ανέρχεται στους 85 περίπου τόνους, με την ζημιά που υπέστη η επιχείρηση να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες, εκμεταλλευόμενοι την υπαλληλική τους ιδιότητα, ιδιοποιούνταν παρανόμως χρηματικά ποσά από συναλλαγές με πελάτες της επιχείρησης, είτε μην αποδίδοντας ως όφειλαν τα χρήματα που εισέπρατταν από την πώληση προϊόντων, είτε αποκρύπτοντας μέρος από τις καθημερινές συναλλαγές που πραγματοποιούνταν εν ώρα λειτουργίας αυτής.

Επιπλέον, σε ώρες μη λειτουργίας της επιχείρησης, προέβαιναν στην συστηματική αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών, με την χρήση αντικλειδιού.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.