Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

skaki 9

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σε συνεργασία με η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας, διοργανώνουν 2ήμερο σεμινάριο με θέμα «Το Σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο», το οποίο έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού, του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των δυνατοτήτων αξιοποίησής του στο σχολείο ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό πολυεργαλείο.

Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες σχεδιασμού και εφαρμογής  ποικίλων παιγνιωδών δραστηριοτήτων, η αξιοποίησή του στο πλαίσιο εφαρμογής του Α.Π.Σ. και του Δ.Ε.Π.Π.Σ. για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και του ρόλου του στην καλλιέργεια ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων συμπαικτών.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα το Σκάκι να αποτελέσει δραστηριότητα στην Ευέλικτη Ζώνη.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Νεανικής Ομάδας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (πρώην Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) Τετάρτη  03/04/2019 από τις 18:00 έως τις 21:00 και την Πέμπτη 04/04/2019 από τις 18:00 έως τις 21:00, μπορούν να το παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, όλων των ειδικοτήτων.

Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:

Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ -  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Β. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ   ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 

Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ-

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ  

Δ. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Δηλώσεις συμμετοχής: dipe.fth.sch.gr  ή στο e-mail των σχολικών δραστηριοτήτων Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στις 12:00.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.