Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

DSC07083

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος συναντήθηκε με την «Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας» και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαμιέων, όπως αυτοί αποτυπώνονται στη "πλατφόρμα διαλόγου πολιτών".

Κατά την συνάντηση από την πλευρά του υποψηφίου Δημάρχου, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι:

-Η πόλη μας απέχει μόλις μιάμιση ώρα από άλλους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Βελούχι, ο Παρνασσός, το Πήλιο, τα Μετέωρα, οι Δελφοί. Έχει μουσεία, μοναστήρια, αξιοθέατα, τις Θερμοπύλες, την Υπάτη, τον Γοργοπόταμο κλπ.

- Οι νέες οδικές υποδομές τονίζουν την κεντρική θέση της Λαμίας. Πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε η κεντρική μας θέση να αποφέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία.

- Παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν ειδικές Μορφές Τουρισμού, με έμφαση στον Αγροτοτουρισμό και Οινικό τουρισμό που αναζωογονούν τον πρωτογενή τομέα και του προσδίδουν υπεραξία, συνδέοντάς τον με τον τριτογενή τομέα, της τουριστικής ανάπτυξης.

- Η φυσική ομορφιά του τόπου και το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα αποτελούν μία εξαιρετική μεν, αλλά αναξιοποίητη βάση. Με οργανωμένη δουλειά σκοπεύουμε να προβάλουμε τη δυναμική και τα πλεονεκτήματα της πόλης μας.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση  τους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού:

- Αντιμετωπίζουμε με μεθοδικότητα τα τρία βασικά προβλήματα: την έλλειψη προβολής και διασύνδεσης του Δήμου Λαμιέων με τα μεγάλα τουριστικά γραφεία, την ανυπαρξία συντονιστικού οργάνου στο Δήμου που να ασχολείται με την τουριστική προβολή και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για μια εξωστρεφή πολιτική και τη δύσκολη πρόσβαση και παραμονή των τουριστικών λεωφορείων στην πόλη.

-Χαράσσουμε και βελτιώνουμε υφιστάμενες διαδρομές μέσα στην πόλη που να συνδέουν το Κάστρο της Λαμίας και το αρχαιολογικό Μουσείο με το κέντρο της πόλης και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις υποδοχής τουριστικού ρεύματος, σε συνέργειες με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας.  

-Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη και την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, με βάση τα τοπικά προϊόντα, τον αγροτουρισμό, την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών (Θερμοπυλών, Λουτρών Υπάτης και πηγής Καλλιδρόμου), τις οικολογικές διαδρομές. το ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον της περιοχής.

-Στοχεύουμε στην αύξηση των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και κατά συνέπεια στη βελτίωση της απασχόλησης με ένα συνολικό πρόγραμμα προβολής της περιοχής, ως τουριστικού προορισμού.

-Βελτιώνουμε την προσβασιμότητα και τους χώρους στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία.

-Συντονίζουμε τη δημιουργία δομής διαχείρισης προορισμού, που θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και θα διαχειρίζεται ζητήματα που αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους, την προσβασιμότητα, τη σύνδεση με τα αεροδρόμια και κάθε άλλη πληροφορία σχετική με τον τουρισμό της πόλης.

-Δημιουργούμε εκθέσεις τοπικών προϊόντων, σε συνεργασία με τους παραγωγούς.

-Σχεδιάζουμε μια στρατηγική που θα αφορά εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού, συντονισμό των τοπικών παραγόντων, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις, παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αξιοποίηση των χαρακτηριστικών και μοναδικών στοιχείων της περιοχής μας.

-Προχωρούμε στην εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού χωροταξικού σχεδίου για τον ορεινό όγκο της Οίτης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος.

-Δημιουργούμε πολιτιστικές διαδρομές στο ιστορικό τρίγωνο Θερμοπύλες-Γοργοπόταμος-Αλαμάνα, καθώς και την προβολή των μουσείων Θερμοπυλών, αρχαιολογικού και λαογραφικού Λαμίας, μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Βυζαντινού μουσείου Υπάτης, Αστεροσχολείου, καθώς και διαδρομές στα μοναστήρια της περιοχής και πεζοδιαδρομές μέσα στην πόλη.

-Κεντρικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια νέα οικονομία  αξιοποιώντας τη στρατηγική θέση της περιοχής μας, με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας.

Από την πλευρά της Ενωσης Ξενοδόχων τονίστηκε η θέληση για συνεχή συνεργασία, με τελικό σκοπό τη  δημιουργία προϋποθέσεων έτσι ώστε να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις στην περιοχή και να αξιοποιηθούν τουριστικά καταλύματα τα οποία υπάρχουν.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, με αφορμή τη επίσκεψη αυτή, δήλωσε : «….. Η πόλη μας ήταν, είναι και θα είναι φιλόξενη. Αυτό που μένει είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές και τις συνθήκες ώστε οι επισκέπτες της πόλης μας να διαμένουν σε αυτή όχι από ανάγκη αλλά από θέληση. Η Λαμία πρέπει να γίνει προορισμός και όχι απλώς στάση... Δεν είναι απλώς ένα προεκλογικό σύνθημα αλλά πραγματικά ένας πρωταρχικός στόχος που θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να γίνει πραγματικότητα….».

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.