Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

43

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, με το συνδυασμό "Πρόταση Ευθύνης", Νίκος Σταυρογιάννης, επισκέφθηκε συνοικίες της Λαμίας.

Επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά και τα καταστήματα στη συνοικία των Γαλανέικων. Μίλησε με δημότες, παραγωγούς και εμπόρους, βιοπαλαιστές και καταστηματάρχες, επαγγελματίες και συνταξιούχους ανταλλάζοντας απόψεις για τα προβλήματα της αγοράς αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Το Λειανοκλάδι, το Αμούρι, το Ζηλευτό, η Στύρφακα και η Μοσχοκαρυά είναι πέντε αγροτικές κοινότητες του Δήμου Λαμιέων που στηρίζονται κυρίως στον πρωτογενή τομέα. Επενδύει σε αυτό και βελτιώνει διαρκώς τις υποδομές στην ύδρευση, την άρδευση και την αγροτική οδοποιία σε συνέχεια των έργων που υλοποιήσε τα 5 χρόνια. Παράλληλα σχεδιάζει σειρά ενεργειών για ανάδειξη και αξιοποίηση του Πλατανόδασους ώστε ντόπιοι και επισκέπτες να γνωρίσουν και την άλλη πλευρά τους, αυτή της ψυχαγωγίας μέσα στο παραμυθένιο δάσος του Σπερχειού.

Νέα Μαγνησία, Νέα Άμπλιανη και σχεδόν ανάμεσα η οδός Βασιλικών: 2 από τις πολλές όμορφες συνοικίες του Δήμου Λαμιέων με αρκετά προβλήματα στις υποδομές αν και νέες σχετικά σε σχέση με την υπόλοιπη Λαμία. Από το 2015 μέχρι σήμερα, κατασκεύαστηκαν εκεί, μεταξύ άλλων, την αντιπλημμυρική προστασία της οδού Στυλίδος και ολοκλήρωσαν την ανάπλαση του δρόμου, κατασκευάσαν και επισκευάσαν πεζοδρόμια, έκαναν ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις σε δρόμους που ήταν ακόμα χωματόδρομοι.

Τοποθετήθηκε το ταρτάν στην Καμαρίτσα με στόχο να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή με την αποπεράτωση του σταδίου ενώ αυτή τη στιγμή ήδη κατασκευάζεται και ο κυκλικός κόμβος επί της Βασιλικών για να συνεχίσουν με αυτόν στις οδούς Σόλωνος-Πλαταιών-Πηλίου.

Κατασκευάστηκαν νέες αίθουσες στο 6ο Νηπιαγωγείο και καινούριο ΚΔΑΠ στην Νέα Άμπλιανη, ανακαινίστηκε η παιδική χαρά και το Σεπτέμβρη λειτουργεί το νέο βρεφικό τμήμα στη Νέα Μαγνησία.

Η Ροδίτσα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Δήμου Λαμιέων, σε απόσταση αναπνοής από τη Λαμία.

Στα 5 χρόνια Δημοτικής Αρχής και με αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς έγιναν αρκετά βήματα προόδου τόσο στις υποδομές όσο και στις κοινωνικές δραστηριότητες. Πολλές επεμβάσεις με τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτικά όπως η επανακατασκευή της οδού Μ.Βρύσης έως την πλατεία, στέγαστρα και πεζοδρόμια στο 22ο Δημ. Σχολείο και στο Νεκροταφείο Ροδίτσας, η ανακατασκευή των αποδυτηρίων και του χλοοτάπητα στο γήπεδο, ο αγροτικός δρόμος μέχρι τη Μ.Βρύση.

Δημοπρατήται έργο αγροτικής οδοποιίας αξίας 285.000 ευρώ και την παιδική χαρά καθώς και την κατασκευή στεγάστρου στο γήπεδο. Ακόμα, με τη ΔΕΥΑΛ και το δρομολογημένο έργο της επαναχρησιμοποίησης υγρών αποβλήτων, δίνεται η δυνατότητα άρδευσης στους αγρότες της Ροδίτσας και της Ανθήλης σημαντικής ποσότητας νερού που σήμερα καταλήγει στη θάλασσα.

Από την Αγία Παρασκευή και τη Μεγάλη Βρύση έως τις Εργατικές Κατοικίες Νέας Μαγνησίας: με μεγάλες παρεμβάσεις όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση- ανάπλαση της οδού Στυλίδος και η ανακατασκευή του γηπέδου της Μεγάλης Βρύσης ή και μικρότερες όπως η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στις Εργατικές Κατοικίες, ανακαινίσεις σε παιδικές χαρές, τοιχία, επίλυση ζητημάτων ύδρευσης σε τμήματα των κοινοτήτων, βελτιώνοντας χρόνο με το χρόνο τις υποδομές της ανατολικής πλευράς του Δήμου Λαμιέων.

Ακόμα, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση έργων που ήταν χρόνια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής όπως ο δρόμος Αγ.Παρασκευή-Παλαιοχώρι, έργο αξίας 515.000 € και το γήπεδο 5x5 στις Εργατικές Κατοικίες.

ΣυνεχίΖΟΥΜΕ μαζί !!!