Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

gatos

Το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, που λειτούργησε φέτος για πρώτη φόρα ως αυτοτελές τμήμα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων, παρουσιάζει την παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 21:00.

Λίγα λόγια από την δασκάλα-σκηνοθέτη της παράστασης, Έλλη Μερκούρη, Ηθοποιό-Θεατρολόγο:

Για 1η φορά φέτος, το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου λειτούργησε χωριστά από το Παιδικό και παρουσιάζει την τρυφερή ιστορία του Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda «Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει».

Τι συμβαίνει όταν μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης και εμπιστεύεται το αβγό της στον γάτο Ζορμπά; Πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες γάτες, όταν ο Ζορμπάς έχει υποσχεθεί ότι, όχι μόνο θα κλωσήσει το αβγό, αλλά θα του μάθει και να πετάει; Μα είναι δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ' ένα γλάρο να πετάει; Πρόκειται για μια εξαιρετική ιστορία, η οποία ασχολείται με σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η διαφορετικότητα, η φιλία, ο σεβασμός, το περιβάλλον. Ο Sepulveda διαμαρτύρεται για την οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων, και προσπαθεί να παρακινήσει τους θεατές, ώστε να δημιουργήσουν έναν κόσμο που θα είναι καλύτερος για όλους μας. Το έργο είναι γεμάτο συναισθήματα, τα οποία μπορούν να συγκινήσουν και να μεταδώσουν ένα μήνυμα σε όλους, ότι τελικά «πετάει μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει», όπως λέει ο συγγραφέας.

Συμμετέχουν όλα τα παιδιά του Εφηβικού τμήματος.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22310 - 333 25.

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.