Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 MG 0367

Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, με ιδιαίτερη επιτυχία, την ομιλία του στην εκδήλωση για τις γυναίκες στη Λαμία.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αφού ευχαρίστησε τις γυναίκες της Φθιώτιδας για την παρουσία και την εμπιστοσύνη τους, ανέφερε ότι: «Η ψήφος σας στη νέα πολιτική σελίδα που ανοίγουμε στις 7 Ιουλίου, μου δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε την πορεία για την ανάταξη της πατρίδας και της περιοχής μας. Αναδεικνύει την ισχυρή βούλησή σας να προχωρήσουμε σταθερά μαζί, ακόμη πιο δυνατά. Να γράψουμε, μαζί, τη νέα σελίδα της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Θέλω να είστε βέβαιες ότι εργάζομαι για να αισθάνεστε υπερήφανες, που πολιτικά πορευόμαστε μαζί. Και σήμερα δεσμεύομαι, και πάλι, να σας εκπροσωπώ με ακεραιότητα και συνέπεια».

Στη συνέχεια υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη πραγματικότητα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και εστίασε στις προκλήσεις του δημογραφικού ζητήματος παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας. Ειδικότερα ανέφερε τις 4 κατευθύνσεις του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας:

«Κατεύθυνση 1η: Μείωση του βάρους για την απόκτηση παιδιού για τους νέους γονείς.

  • Θεσπίζουμε ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί το οποίο θα γεννιέται στην πατρίδα μας, με εισοδηματικά κριτήρια και έμφαση στη μεσαία τάξη.
  • Το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, με στόχο να ωφεληθούν κυρίως οι πιο αδύναμοι, που σήμερα διστάζουν να κάνουν παιδιά.
  • Δίνουμε πρόσθετα κίνητρα σε ζευγάρια που τεκνοποιούν νωρίτερα.
  • Όλα τα βρεφικά είδη, είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες, υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
  • Ενώ κανένα παιδί δεν θα βρεθεί εκτός παιδικών σταθμών.

Κατεύθυνση 2η: Στήριξη των εργαζόμενων γυναικών που σηκώνουν σήμερα το μεγάλο βάρος της ανατροφής των παιδιών, αλλά και των μεγάλων οικογενειών.

Δεσμευόμαστε για 6 μέτρα:

  • Ορισμός του χρόνου άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας με ελεύθερη επιλογή της γυναίκας.
  • Αύξηση της άδειας για τις μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Επέκταση της προστασίας από την απόλυση στους 24 μήνες αντί για 18 μετά τον τοκετό.
  • Εισαγωγή ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης για όσους επιστρέφουν στην εργασία μετά τη διακοπή για την ανατροφή τέκνων.
  • Ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος, με ενδυνάμωση και επέκταση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων, με ουσιαστικά προγράμματα δραστηριοτήτων και μελέτης.
  • Επαναφορά των ποσών των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων που ο ΣΥΡΙΖΑ περιέκοψε.

Κατεύθυνση 3η: Αντιστροφή του brain-drain σε brain-gain, δηλαδή επιστροφή των νέων που έφυγαν από την Ελλάδα.

Με τη στήριξη στις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, για παράδειγμα με την ευνοϊκή φορολογία των start-up επιχειρήσεων.

Κατεύθυνση 4η: Διαγενεακή αλληλεγγύη μέσω ενός σύγχρονου ασφαλιστικού συστήματος, που θα διασφαλίζει μη περικοπή σύνταξης για τους νυν συνταξιούχους και καλή σύνταξη για τους νέους εργαζόμενους».

Τόνισε επίσης για το δημογραφικό ότι «Συνολικά, θα πρέπει να υπηρετήσουμε, με συνέπεια, μια πολυεπίπεδη πολιτική τουλάχιστον για μια δεκαετία, για να δούμε πραγματικά αποτελέσματα. Και το κλειδί για μια τέτοια πολιτική είναι η οικονομική της διάσταση. Για εμάς η κεντρική μας επιδίωξη παραμένει η δημιουργία πολλών χιλιάδων, νέων, καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Για όλα αυτά υπάρχει μία βασική προϋπόθεση, που δεν είναι άλλη από την επιστροφή στην ανάπτυξη».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον ενεργό και δημιουργικό ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει η Φθιώτιδα στην πορεία ανάταξης της χώρας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα πεδία πολιτικής. Ειδικότερα, ανέφερε πως: «Η Φθιώτιδα πρέπει και μπορεί να συμμετέχει ισότιμα και δυναμικά. Να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες. Για να μην χαθούν όμως αυτές οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες απαιτείται τεκμηριωμένη, υπεύθυνη και όλο και πιο δυνατή συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Τα προηγούμενα χρόνια με στηρίξατε διαρκώς και απλόχερα. Αυτό κάνατε και τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Προσπάθησα να είμαι ωφέλιμος στην πατρίδα, σε όλους τους Έλληνες και στην περιοχή μας. Εργάστηκα έντιμα και σκληρά, στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής της χώρας, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες που μου ανατέθηκαν. Δεν σκέφθηκα ποτέ στα δύσκολα να προφυλαχθώ πολιτικά. Κινήθηκα εντός του πλαισίου του θεσμικού ρόλου που μου αναθέσατε. Και βέβαια δεν συμμετείχα ποτέ σε μη θεσμοποιημένους μηχανισμούς εξουσίας. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε μία νέα σελίδα αξιοπιστίας, μετριοπάθειας, σεμνότητας, υπευθυνότητας και αποτελεσματικότητας. Σας καλώ αυτή τη νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου να τη γράψουμε μαζί! Όλοι μας έχουμε θέση και ρόλο στην πλατιά κοινωνική συμμαχία που συγκροτούμε! Βεβαίως, χωρίς ανούσιες περιαυτολογίες, αναντίστοιχες με διαδρομές ζωής και πεπραγμένα του καθενός μας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε τις γυναίκες της Φθιώτιδας να μπουν στον αγώνα για την ανάταξη της χώρας και της περιοχής μας: «Με αίσθημα ευθύνης, σας ζητώ να με εμπιστευθείτε και πάλι. Άλλωστε θέλω να γνωρίζετε ότι η μόνη δύναμή μου στην πολιτική είστε εσείς. Εσείς, οι άνδρες σας και τα παιδιά σας. Οι πολίτες της Φθιώτιδας. Όλοι μαζί προχωράμε σταθερά, ακόμη πιο δυνατά! Για να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε! Για να φτιάξουμε μια πιο φωτεινή Φθιώτιδα.

 MG 0310