Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou

Παρέμβαση προς τους αρμόδιους υπουργούς, Εργασίας Βρούτση, υφυπουργό Οικονομικών Σκυλακάκη και υφυπουργό Ανάπτυξης Παπαθανάση έκανε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την ένταξη στα οικονομικά μέτρα προστασίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Η παρέμβαση αυτή ήρθε σε συνέχεια πρωτοβουλιών του κ. Οικονόμου γύρω από τα αναγκαία μέτρα υποστήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και παραγωγών που πλήττονται εξαιτίας της επιδημίας.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου έθεσε τα παρακάτω θέματα: 

  • Αν κάποια δραστηριότητας επιχείρησης, έκλεισε με κρατική απόφαση, αλλά αυτή δεν ήταν η κύρια δραστηριότητα (κύριος ΚΑΔ) τότε παρά το υποχρεωτικό κλείσιμο, εργαζόμενοι και εργοδότης εξαιρούνται επιδοτήσεων (800€) και ευνοϊκών διατάξεων.
  • Αν ο κύριος ΚΑΔ δεν κλείνει με απόφαση του κράτους τότε ούτε το ή τα υποκαταστήματα δικαιούνται τίποτα , άσχετα αν ο κύριος ΚΑΔ του υποκαταστήματος κλείνει από το κράτος. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει κατάστημα λιανικής πώλησης γαλακτοκομικών και έχει υποκατάστημα εστιατόριο ή καφέ δεν μπορεί να τύχει της προστασίας των οικονομικών μέτρων, γιατί βάζοντας στο σύστημα το ΑΦΜ τον εμφανίζει ως μη δικαιούχο.
  • Υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης των δραστηριοτήτων που πρέπει να τύχουν της υποστήριξης από τα κυβερνητικά μέτρα αφού η αγορά λειτουργεί σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία και από τη στιγμή που αναστέλλεται η λειτουργία ενός κλάδου αυτό έχει συνέπειες και σε άλλους, ( πχ εστίαση - δίκτυα διανομής – εταιρείες παραγωγής, τεχνικά επαγγέλματα – εργοτάξια κ.α.).