Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

70534 skaki afisa 2011 dimos

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας,  το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.), το 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανώνουν την «10η Γιορτή Σκακιού, Μουσικής και Μαθηματικών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας (Αμπλιανίτη 20-22).

Σκοπός της είναι η ψυχαγωγία, χωρίς το άγχος του ανταγωνιστικού αθλητισμού και η περιήγηση των μαθητών και των συνοδών τους από σε γοητευτικά σκακιστικά μονοπάτια και όχι μόνο.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παιχνίδι σκάκι, να μάθουν τις κινήσεις, τα «μυστικά» του, να παίξουν, να παρακολουθήσουν  ή και να συμμετάσχουν σε αγώνες «Σιμουλτανέ».

Εκτός, όμως, από σκάκι θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπως: παιχνίδια εικαστικής έκφρασης, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών παλιών και σύγχρονων, Μαθηματικά, Μουσικές νότες , πινγκ - πονγκ για μικρούς και μεγάλους.

Για τους συνοδούς των μαθητών θα γίνει συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με θέμα «Σκάκι, Μαθηματικά και Μουσική κοινές συνιστώσες στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Στην 10η Γιορτή Σκακιού, Μουσικής και Μαθηματικών μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Περιφ. Ενοτήτων (Νομών) Φθιώτιδας και Ευρυτανίας αλλά ευπρόσδεκτοι είναι και μαθητές γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση αφού διοργανώνεται και υποστηρίζεται από  ομάδα εθελοντών και το Δήμο Λαμιέων.

Πρόγραμμα

09:30 - Προσέλευση

10:00 - Έναρξη

Μαθαίνουμε και παίζουμε σκάκι:

Αγώνες σκακιού για μαθητές

Αγώνες σκακιού Rapid για μαθητές με αθλητικό δελτίο

Αγώνας σιμουλτανέ για μαθητές και γονείς

Παράλληλα:

Συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός, Μαθηματικά και Μουσική ως τρόποι έκφρασης και διαπαιδαγώγησης».

Άλλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Πινγκ πονγκ για μικρούς και μεγάλους

Μαθηματικά ( γεωμετρικές κατασκευές )

Ο κόσμος της Μουσικής ( νότες και μελωδίες )

14:30 - Τελετή λήξης

14:45 - Αναχώρηση των μαθητών

Περισσότερα...