Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε κατάσταση σοκ το νοσοκομείο Λαμίας  μετά και την ντροπιαστική για όλους ανακοίνωση της παιδιατρικής κλινικής Λαμίας ότι θα λειτουργεί  μέχρι τις 2 το μεσημέρι για τις 23 και  26 Οκτωβρίου  και ενημερώνει τους γονείς  ότι για οποιοδήποτε  έκτακτο περιστατικό μετά το μεσημέρι θα πρέπει να απευθύνονται  στα νοσοκομεία Αμφισσας  και Λάρισας . Η αιτία που κλείνει η παιδιατρική κλινική  είναι η έλλειψη γιατρών παρά το γεγονός  , όπως τονίζει η ανακοίνωση της διοίκησης  , τις προσπάθειες  για κάλυψη των θέσεων .
Η σκληρή απόφαση πάρθηκε  μετά απο άκαρπες προσπάθειες επίλυσης του θέματος  το οποίο αφορά μόνο τρεις εφημερίες μέσα στον μήνα Οκτώβριο και την ίδια ώρα σηματοδοτεί την παραδοχή  αδυναμίας λειτουργίας και άλλων μονάδων του νοσοκομείου Λαμίας , όπως η μαιευτική κλινική που είναι συνδεδεμένη με την παιδιατρική .
Την ίδια ώρα  πληροφορίες αναφέρουν  πως και στην μαιευτική αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με την απουσία γιατρού τις επόμενες ημέρες .



Για αδυναμία πλήρους  λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής  του νοσοκομείου Λαμίας κάνει λόγο ο βουλευτής Χρήστος Σταικούρας ο οποίος καταθέτει για μια ακόμη φορά ερώτηση για το θέμα  μετά την τελευταία που κατατέθηκε μόλις στις 19 Οκτωβρίου .

Ο κύριος Σταικούρας υπενθυμίζει πως  κατά την περίοδο Ιούλιος 2012 – Δεκέμβριος 2014, ενισχύθηκαν οι μονάδες υγείας της Φθιώτιδας με πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού (9 άτομα ως ιατρικό προσωπικό, 2 άτομα ως ιατροί κλάδου ΕΣΥ, 24 άτομα ως επικουρικό ιατρικό προσωπικό, 3 άτομα ως μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό και 6 άτομα ως βοητικό υγειονομικό προσωπικό).

Η αδυναμία  λειτουργίας  της παιδιατρικής έιναι ένα θέμα που έχει τεθεί πολλές φορές  κατά το πρόσφατο παρελθόν και το ερώτημα που γεννάται έιναι κατά πόσο ακούγονται στο υπουργείο  οι φωνές των βουλευτών της Φθιώτιδας και των φορέων ή αν οι κινήσεις και οι παρεμβάσεις  των παραγόντων της Φθιώτιδας είναι προς την σωστή κατεύθυνση ....

Περισσότερα...