Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Νικόλαος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο άγιο τονίζοντας ότι ο άγιος Στυλιανός δείχνει σε όλους μας τον δρόμο του αγιασμού. Αναφερθείς στο Εκκλησιαστικό Σχολείο ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι η Εκκλησία θέλει τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια να είναι ιερατικής κατευθύνσεως.

Μόνον έτσι θα προσφέρουν υποψηφίους ιερείς για να καλύψουν τις ανάγκες των Ιερών Μητροπόλεων. Πρέπει το Υπουργείο να σταθμίσει όλους τους παράγοντες, μάλιστα σ’ αυτή την περίοδο που υπάρχουν τόσα εφημεριακά κενά. Στο τέλος συνεχάρη τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Ζαχαράκη και όλους τους Καθηγητές και το προσωπικό, διότι εξακολουθούν να είναι επί των επάλξεων και συνεχίζουν την καλή πορεία της Σχολής.

Μία  μέρα νωρίτερα  ο μητροπολίτης Φθιώτιδας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος . Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης  αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας τη δύναμη της πίστεως, η οποία οδήγησε την αιμορροούσα γυναίκα στον Χριστό για να θεραπευθεί. Η μόνη δύναμη που έχει προοπτική είναι η πίστη στο Θεό. Προέτρεψε επίσης όλους να έχουν το παράδειγμα αφοσιώσεως της Αγίας Αικατερίνης προς τον Χριστό, η οποία ευχήθηκε να είναι ακοίμητος βοηθός και προστάτης της πατρίδος μας και να πρεσβεύει ώστε ο Θεός να μας χαρίζει δύναμη και φρόνηση.

Αναφερθείς, τέλος, στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων για την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος ετόνισε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη φυλή μας, στην Ελληνική φυλή, που έχει μάθει να σκύβει, αλλά δεν ξεχνά και όταν έρθει η ώρα θα γίνει λιοντάρι ο Έλληνας. Η Ελλάδα –συνέχισε ο Σεβασμιώτατος- θα σωθεί από τη νεολαία μας. Αυτή τη νεολαία που κακίζουν οι μεγάλοι. Τα παιδιά μας έχουν καθαρότητα. Αυτά είναι το καύχημά μας και σε αυτά θα ελπίσουμε για την ανόρθωση της Ελλάδος. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να κινητοποιήσουμε τις πνευματικές μας δυνάμεις», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Περισσότερα...