Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας αφιερωμένη στον Άγιο Απόστολο Ηρωδίωνα στο αμφιθέατρο του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης . Το θέμα της εκδήλωσης είναι << ο Άγιος Ηρωδίων και η τιμή του στην Υπάτη και στον Ελλαδικό χώρο >>.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις δέκα το πρωί με πρώτο εισηγητή τον συγγραφέα Κωνσταντίνο κοτσίλη που θα αναπτύξει το θέμα <<πολιτικοκοινωνική κατάσταση στην Υπάτη της εποχής δράσεως του Αγίου Ηρωδίωνα.>>Ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνώ Δημήτρης Γόνης θα αναπτύξει το θέμα << σύγχυση των νέων Πατρών με τας Πάτρας σε ιστορικά και λογοτεχνικάέργα καθώς και στα δημοτικά μας τραγούδια . Ο θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος θα μιλήσει για την τιμή του Αγίου Ηρωδιωνα στη Πάτρα της Πελοποννήσου ενώ ο ιερέας και εφημέριος της Υπάτης π. Δημήτριος Καραγιάννης θα μιλήσει για την τιμή του Αγίου Ηρωδίωνα στην Υπάτη .

Οι θεολόγοι κ.κ Μιχαήλ Ασφεταγάκης και Μαρία Βάβα θα αναπτύξουν το θέμα << ο Άγιος Ηρωδίων στην εκκλησιαστική τέχνη και ο καθηγητής θεολογίας Ιωάννης Περράκης θα μιλήσει για τον ναό του Αγίου Ηρωδίωνα στη Υπάτη. << Ο Άγιος Ηρωδίων στα αγιολογικά κείμενα >> είναι το θέμα με ομιλήτρια τη καθηγήτρια θεολογίας ΕιρήνηΚασάπη ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον θεολόγο –μουσικοδιδάσκαλο Χρήστο Πανάγο ο οποίος θα μιλήσει για τις Ακολουθίες αφιερωμένες στον Άγιο Ηρωδίωνα .

 

Βιογραφία
O Άγιος Ηρωδίων, ανήκε στο κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Μετά την ανάληψη του Χριστού, ο Άγιος αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου και υπήρξε συνεργάτης των 12 Αποστόλων και ιδιαίτερα του Απόστολου Πέτρου. Μετά το μαρτυρικό θάνατο του απόστολου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στην εκκλησία της Πάτρας επίσκοπος έγινε ο Ηρωδίων. Από τη νέα του θέση έδειξε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν. Για τη χριστιανική του όμως δράση, συνελήφθη από τούς Ιουδαίους και τούς ειδωλολάτρες. Αφού τον έδειραν άγρια και τον λιθοβόλησαν, στο τέλος τον έσφαξαν με τον πιο ωμό τρόπο. Έτσι με μαρτυρικό τρόπο επισφράγισε την πίστη του στο Σωτήρα και Λυτρωτή του Κύριο.


 

Περισσότερα...