Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εμφάνιση του ιού της γρίπης, καθώς οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι πρόκειται για τον πανδημικό Α (Η1Ν1), .

Κάθε χρόνο υπάρχουν κρούσματα τα οποία ορισμένα από αυτά καταλήγουν σε θάνατο για αυτό και οι ιατρικές αρχές συνιστούν εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες .

Ηδη 60χρονος ο οποίος ανήκει την ομάδα υψηλού κινδύνου νοσηλευεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπέιας του νοσοκομείου Λαμίας και πρόκειται για το πρώτο κρούσμα αυτού του επιπέδου στο νομό Φθιώτιδας .

 

Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 14:30, έχουν καταγραφεί 35 σοβαρά κρούσματα γρίπης με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ, και 5 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Όπως ανακοινώνει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από γρίπη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθεί να αυξάνεται στην χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Περισσότερα...