Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.


Η απολογία του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού ενώπιον του ειδικού ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργου Ανδρέαδη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο διήρκησε περίπου 7 ώρες.
Οι κατηγορίες που κλήθηκε να αντικρούσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφορούσε στα εξής κακουργηματικής μορφής αδικήματα:
- Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης
- Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή
- Ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη καθώς και απάτη.
Για «σκευωρία» έκανε λόγο ο Μαρινακής
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρνήθηκε κάθε κατηγορία και απέδωσε την όλη υπόθεση σε σκευωρία σε βάρος του ενώ μίλησε για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του με συγκεκριμένους ενορχηστρωτές. Μάλιστα, παρέδωσε και πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα δια των συνηγόρων του Βασ. Δημακόπουλου και Θαν. Βαρλάμη.
Παρόντες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος, ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης, ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς κ.α.


Τι συνεπάγεται η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο
Ερώτημα παραμένει πάντως τι σημαίνει ο περιοριστικός όρος της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που επιβλήθηκε στον κ. Μαρινάκη. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό δεν αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας (δηλαδή τις μετοχές) αφού σε αυτό δεν μπορεί να παρέμβει η δικαιοσύνη.
Συνεπώς ο κ. Μαρινάκης θα συνεχίσει να είναι ο βασικός μέτοχος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αλλά το θέμα είναι αν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου της ΠΑΕ. Αυτό πιθανόν θα κριθεί σε ενδεχόμενη προσφυγή σε δικαστικό συμβούλιο κατά του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου, αφού είναι η πρώτη φορά που τίθεται ένα τέτοιο μέτρο.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως η ανάκριση για την υπόθεση θα ολοκληρωθεί με την κλήτευση μέσω δικαστικής συνδρομής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του Πορτογάλου προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος.


Η εμπλοκή του ξεκίνησε με καταγγελίες του Τάκη Φυσσα πως του είχε εκμυστηρευθεί ότι στον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος του ζητήθηκε να μην χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, κάτι όμως που ο ίδιος φέρεται με επιστολές του να έχει αρνηθεί.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Περισσότερα...