Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το “τριφύλλι” φιλοξενεί την Ένωση στη Λεωφόρο (19:30, NewsIt.gr, novasports 1) με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη, στο πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι μετά από τρία χρόνια!



Το μεγάλο Αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ επιστρέφει, με τις δυο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στη Λεωφόριο, για την 9η αγωνιστική της Superleague.

Περιθώρια για... απώλειες δεν υπάρχουν για τους δυο “μονομάχους”, αν θέλουν να μην μεγαλώσει η βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό. Το “τριφύλλι” προσπάθησε μέσω του Κυπέλλου να επουλώσει τις “πληγές” που του άνοιξε η συντριβή στην Τούμπα και θέλει το “τρίποντο” μπροστά στην κατάμεστη Λεωφόρο. Σε διαφορετική περίπτωση, κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου των “πρασίνων”...

Απ' την άλλη, έχουμε τους “κιτρινόμαυρους”, που μπήκαν στην.. εποχή Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις του με την Ένωση και η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό αποτελεί μια πρώτης τάξεως πρόκληση. Το κλίμα στην ΑΕΚ είναι πλέον πολύ καλό, μετά το “διπλό” στη Ξάνθη για το Κύπελλο, αλλά και την επίσκεψη του κόσμου της ομάδας στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η αποστολή.

Οι δύο ομάδες “συγκρούονται” για 59η φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία, με τον Παναθηναϊκό να υπερτερεί έναντι της Ένωσης. Σε σύνολο 58 αγώνων με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο, οι «πράσινοι» μετρούν 28 νίκες, 20 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παίξει με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από Ταυλαρίδη, Σάντσεθ (Τριανταφυλλόπουλο), Νάνο, Μαρινάκη. Στα χαφ θα παίξει ο Λαγός με τον Ζέκα και τον Πράνιτς, ενώ μια θέση διεκδικούν οι Αμπέντ και Νίνης. Στην επίθεση θα παίξουν οι Μπεργκ, Καρέλης.

Η ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει το ντέρμπι με τον Μπαρόχα στην εστία και τους Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Οι Ντίντακ και Γκάλο θα είναι οι δυο μπακ, με τους Γιόχανσον και Σιμόες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Βάργκας, Μπαρμπόσα και Μάνταλος θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Κρισάντους στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΗΓΗ : newsit.gr