Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Δίχως να εντυπωσιάσει, η ΑΕΚ πέρασε από την Λιβαδειά, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 1-0, στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "κιτρινόμαυροι" πήραν σημαντικό πρόβαδισμα πρόκρισης και θα προσπαθήσουν να "σφραγίσουν" το εισιτήριο για τους "8" της διοργάνωσης στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.



Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία στο 12'.  Ο Τριποτσέρης γύρισε στον Μερεμπασβίλι, που έκανε με τη μία το σουτ μέσα στην περιοχή, αναγκάζοντας τον Ανέστη σε μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Η ΑΕΚ, αφού απάντησε στην ευκαιρία των γηπεδούχων στο 26', όταν ένα ωραίο σουτ του Μπουονανότε πέρασε λίγο άουτ, άνοιξε το σκορ με τον Βάργκας στο 30'. Ο επιθετικός της Ένωσης έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, νικώντας τον Τσιντώτα.

Οι παίκτες του Πογιέτ, μετά το τέρμα του Βάργκας, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασαν, δίχως να κινδυνέψουν στην τελική επικράτηση. Είχαν την ευκαιρία, μάλιστα, να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 86', αλλά ο Τσιντώτας σταμάτησε τον Μπακάκη.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι φίλοι της ΑΕΚ έδωσαν βροντερό "παρών" στο γήπεδο, ενισχύοντας τις προσπάθειες της ομάδας του Πογιέτ.


Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Μανωλάς (78’ Μεντί), Στάθης, Νικολάου (67’ Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Ντομοβίτσκι (46’ Μπεν), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (75’ Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (73’ Σιμόες), Τζεμπούρ (67’ Αραβίδης)

ΠΗΓΗ ; newsit.gr