Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αν κάνεις δίαιτα ή ακολουθείς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, οι παγίδες εκεί έξω που φορούν το ταμπελάκι του "healthy eating", είναι πολλές.

Εμείς, φροντίζουμε να τις γλιτώσεις, και θα σε βάλουμε στο δρόμο το σωστό.

Δεν είναι λίγα τα τρόφιμα εκείνα που υπόσχονται λιγότερες ή και μηδενικές θερμίδες, ενώ είναι πολύ ύποπτα νόστιμα.

Μπορεί να νομίζεις πως είναι υγιεινά, αλλά τελικά δεν είναι τόσο, αφού συχνά πέφτουμε στην παγίδα και δε διαβάζουμε αναλυτικά τι περιέχει κάθε τροφή, αρκεί να δείχνουν και να λένε πως είναι "διαίτης".

Ακολουθούν πέντε τροφές που δεν είναι ακριβώς αυτό που λένε.

1. Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να φαίνονται σαν μια πιο υγιεινή, εναλλακτική λύση για τα γλυκά, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι δυστυχώς. Περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά, όπως το διοξείδιο του θείου, προκειμένου να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

2. Αναψυκτικά διαίτης (light)

Τα υποκατάστατα ζάχαρης που περιέχονται στα Light αναψυκτικά, ξεγελούν το σώμα σου ώστε να νομίζει ότι τρώει κανονικό φαγητό. Αυτό ανεβάζει ξαφνικά την ινσουλίνη, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε αποθηκευμένο λίπος, γεγονός που δεν τα κάνει τελικά και τόσο διαίτης.

3. Χυμός φρούτων

Δεν είναι τόσο αθώοι όσο νομίζεις, οι χυμοί φρούτων. Τις περισσότερες φορές περιέχουν ζάχαρη, ενώ δεν μπορείς να βρεις σε αυτούς τις πολύτιμες ίνες των φρούτων. Αυτή η ίνα μας προστατεύει από τις επιδράσεις της φρουκτόζης, εξαιτίας της αργής της απορρόφησης.

4. Ποπ κορν

Είναι όντως ένα αρκετά υγιεινό σνακ, αλλά όχι στην περίπτωση που καταναλώσεις μια ολόκληρη σακούλα. Ειδικά αν ακολουθείς μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ίσως δεις την πίεσή σου να ανεβαίνει.

5. Γιαούρτι με γεύση

Τα γιαούρτια με γεύσεις φρούτων συνήθως περιέχουν ζάχαρη και στην πραγματικότητα δεν θα βρεις κανένα αληθινό φρούτο σε αυτό το κεσεδάκι. Προτίμησε να κόψεις μερικές φρέσκες φράουλες μέσα σε ένα γιαούρτι.

ΠΗΓΗ: www.ladylike.gr