Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε μία γιορτή που φέρνει φως και καλή διάθεση προσκαλεί η Ελευθερία Αρβανιτάκη μαζί με τους ΤΑΚΙΜ.

«Την Ίδια Στιγμή Να Ζούμε», ο τίτλος του νέου single ή πώς μια παρέα αγαπημένων συνεργατών που διαθέτει η Ελευθερία Αρβανιτάκη έφτιαξαν ένα τραγούδι που ξυπνάει την διάθεσή μας για γιορτή και φιλοδοξεί να μας κάνει να το τραγουδάμε στις δικές μας παρέες.

Ένας από τους καλύτερους jazz μουσικούς της γενιάς του, δεξιοτέχνης ντράμερ και σταθερός συνεργάτης της Ελευθερίας Αρβανιτάκη τα τελευταία οχτώ χρόνια, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης γράφει για πρώτη φορά μουσική για εκείνη, αντλώντας έμπνευση από την ελληνική μουσική παράδοση.

Το στοιχείο της πρωτιάς ωστόσο υπάρχει και στη συνεργασία της Λήδας Ρουμάνη με τον συνθέτη. Η ίδια συμμετέχει από το 2004 στιχουργικά σε δισκογραφικές δουλειές της Ελευθερίας αλλά και σε άλλων γνωστών ερμηνευτών και έχει υπογράψει ορισμένες από τις πιο γνωστές πρόσφατες επιτυχίες της. Ο λόγος της εδώ είναι ευθύς και λιτός, ταιριαστός με τον δρόμο που δείχνει ο συνθέτης.

Η παρέα διευρύνεται από τη συμμετοχή των ΤΑΚΙΜ που υπογράφουν την ενορχήστρωση και την μουσική παραγωγή, άλλη μια πρωτιά για το τραγούδι αυτό και την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Η μπάντα που κρατάει ζωντανή την μουσική μας παράδοση και δεν την αφήνει να συζητιέται ως μνήμη, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής που παίζουν με τέμπο και λυγμό όλοι, σαν μια ανάσα, συνεργάζονται για πρώτη φορά με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Με την καθοδήγηση του εξαίρετου μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου – συνεργάτη της ερμηνεύτριας πολλά χρόνια – πήραν το τραγούδι αυτό και του έδωσαν την δική τους πνοή.

«Την Ίδια Στιγμή Να Ζούμε» – Ένα τραγούδι που κουβαλάει την μακρόχρονη πορεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο ελληνικό τραγούδι και μας θυμίζει τον ήχο που την καθόρισε. Ένα τραγούδι γεμάτο φως, μια μικρή γιορτή με την σφραγίδα των ΤΑΚΙΜ.

Στο ίδιο κλίμα, το video clip φέρνει φως και καλή διάθεση με τη σκηνοθεσία της Μάιρας Στυλιανού.

Κυκλοφορεί από την Panik Oxygen και τη rE:Act.

ΠΗΓΗ: www.focuswebtv.gr