Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

42801 gift 590

Είναι η εποχή που τα χριστουγεννιάτικα τραπεζώματα δίνουν και παίρνουν.

Θα σας προσκαλέσουν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και κάποια στιγμή θα αναλάβετε και εσείς τον ρόλο της οικοδέσποινας.

Και ενώ στα κοντινά μας πρόσωπα ξέρουμε από την αρχή το δώρο που θα κρατάμε, με τους λιγότερο δικούς μας ανθρώπους δυσκολευόμαστε.

Υπάρχουν δωράκια που μπορείτε να κάνετε και που σίγουρα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Πρωτότυπα γούρια για το 2019

Eίναι ένα συμβολικό δώρο που μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση. Για να κάνετε εντύπωση, αποφύγετε τα εμπορικά γούρια που κυκλοφορούν σωρηδόν παντού και προτιμήστε κάτι χειροποίητο. Μια καλή και πρωτότυπη ιδέα είναι το γούρι να είναι δεμένο σε ένα μαξιλάρι καναπέ. Κυκλοφορούν κάποια μάλιστα, που έχουν κορδέλα με ένα μήνυμα-ευχή για τους οικοδεσπότες.

Χριστουγεννιάτικη μπισκοτιέρα

Βάλτε όλη σας την τέχνη και φτιάξτε κουλουράκια και μπισκότα για να πάτε στο σπίτι που είστε καλεσμένοι. Αγοράστε μια εντυπωσιακή μπισκοτιέρα με κόκκινες, χρυσές και πράσινες λεπτομέρειες. Επιλέξτε να είναι κεραμική και γιατί όχι, με ένα ιδιαίτερο σχέδιο όπως το κεφάλι ενός Καρυοθραύστη.

Εντυπωσιακό «καλάθι» με κρασιά

Τα έτοιμα και στολισμένα καλάθια που βρίσκουμε συνήθως στις κάβες μας έχουν βγάλει από την δύσκολη θέση του «τι να πάρω τώρα!» πολλές φορές. Είναι μια καλή λύση και ανάλογα τις προτιμήσεις και τα γούστα σας μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ φθηνών και ακριβότερων ποτών. Ωστόσο, χρειάζεται να δώσετε σημασία στο περιτύλιγμα καθώς αν είναι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Για παράδειγμα αντί για το παραδοσιακό καλάθι, μπορείτε να διαλέξετε μια δερμάτινη εφημεριδοθήκη, η οποία μετά τις γιορτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φύλαξη περιοδικών ή άλλων μικροαντικειμένων.

Βιβλίο Μαγειρικής



Aν ξέρετε ότι η οικοδέσποινα έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στην κουζίνα και κάθε χρόνο κάνει το τραπέζι τη Λωξάντρας, τότε το ιδανικό δώρο είναι ένα καλό βιβλίο μαγειρικής. Στα βιβλιοπωλεία θα βρείτε πλήθος από συνταγές γλυκές και αλμυρές από καταξιωμένους σεφ.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για την πόρτα

Eίναι μια καλή επιλογή που σίγουρα θα αρέσει στους οικοδεσπότες. Μπορείτε να επιλέξετε μη στολισμένα στεφάνια σε διάφορα χρώματα και να επιμεληθείτε μόνοι σας το design. To προσωπικό σας γούστο θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους φίλους σας.

Κάτι από τα χεράκια σας

Αν έχετε εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σας ικανότητες και σας έχουν επαινέσει πολλάκις, εκμεταλλευτείτε το και φτιάξτε τη σπεσιαλιτέ σας. Τοποθετήστε το φαγητό σε μια μεγάλη πιατέλα και στολίστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Βonus

Δωράκια για τους κουμπάρους και τις κουμπάρες

Επειδή το τραπέζωμα με τους κουμπάρους-φιλαράκια δεν το γλυτώνετε και όπως και να το κάνουμε η σχέση που έχετε είναι λιγότερο τυπική, μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο και να πάρετε ότι σας έρθει στο μυαλό. Αν οι κουμπάροι σας όμως έχουν χιούμορ μπορείτε να τους δωρίσετε δύο καταπληκτικά βιβλία: «Τα μην του καλού συζύγου» και «Τα μην της καλή συζύγου». Δύο υπέροχα βιβλία για τον έγγαμο βίο που καλό θα ήταν να προσθέσετε και εσείς την βιβλιοθήκη σας.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr