Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

43537 shoesbag 590

Οι τσάντες είναι ίσως το νούμερο ένα αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεται ποτέ καμία γυναίκα, ανεξάρτητα με την ηλικία ή το στιλ της.

Εξάλλου, εκτός από το πιο αγαπημένο αξεσουάρ στην γκαρνταρόμπα μας, είναι και το πιο χρήσιμο αφού περιέχει ό,τι χρειαζόμαστε (και δεν χρειαζόμαστε!) στην καθημερινότητά μας.

Το… αιώνιο ερώτημα είναι το εξής: πώς συνδυάζουμε τις τσάντες με τα παπούτσια; Ποια στιλιστικά λάθη είναι καλό να αποφύγουμε για περισσότερο στιλ;

Ο κανόνας του ίδιου χρώματος δεν ισχύει

Ο στιλιστικός κανόνας που έλεγε παλιά ότι η τσάντα πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με τα παπούτσια, δεν ισχύει. Είναι ένας μύθος που καταρρίφθηκε και η αλήθεια είναι πως αν τον ακολουθήσετε, το σύνολό σας θα γίνει πιο μονότονο.

Αν προτιμάτε κάτι διακριτικό μπορείτε να επιλέξετε χρώματα και αποχρώσεις στους ίδιους τόνους και αποχρώσεις, έτσι ώστε να συμπληρώνουν το ένα το άλλο.



Εναλλακτικά, αν σας αρέσουν οι αντιθέσεις μπορείτε για παράδειγμα να φορέσετε μπεζ παπούτσια με μια τσάντα σε έντονο πράσινο.



Ο όγκος παίζει ρόλο

Μπορεί να τη θεωρείτε στιλιστική λεπτομέρεια, όμως δεν είναι. Για να έχει συμμετρία το σώμα και να μην προσθέτουμε όγκο χωρίς λόγο στη σιλουέτα μας, θα πρέπει να σκεφτούμε το σχήμα και το μέγεθος που θα έχει η τσάντα που θα φορέσουμε σε συνδυασμό με τα παπούτσια.

Για παράδειγμα, οι ψηλές μπότες πάνω απ’ το γόνατο καλό είναι να μην φορεθούν με μια ογκώδη τσάντα.

Αν δεν θέλετε να την αποχωριστείτε, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο με μπαλαρίνες, αρβυλάκια ή ankle boots, όπως στη φωτογραφία:

Η εκκεντρική τσάντα ταιριάζει με απλά παπούτσια και το αντίθετο

Η υπερβολή (συνήθως) δεν είναι σύμμαχος του στιλ, τουλάχιστον όταν μιλάμε για τη δική μας καθημερινότητα. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να μην συνδυάζετε δύο εκκεντρικά κομμάτια ταυτόχρονα. Αποφασίστε κάθε φορά ποιο από τα δύο θέλετε να τονίσετε περισσότερο και φορέστε το με κάτι πιο «ήσυχο», όπως λένε και οι στιλίστες.



Συνδυάστε διαφορετικά υφάσματα

Μία λιγότερο δημοφιλής αντίληψη που επικρατούσε παλιότερα είναι ότι τσάντα και παπούτσια πρέπει να είναι από το ίδιο ύφασμα. Εκτός του ότι αυτός ο κανόνας είναι εξαιρετικά περιοριστικός, μένει σε κάτι σίγουρο και δεν μας δίνει στιλ. Τα αθλητικά παπούτσια, για παράδειγμα, μπορούν άνετα να συνδυαστούν με μια απλή δερμάτινη τσάντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνουμε κάποιο στιλιστικό παράπτωμα.



Αν φοράτε τακούνια, προτιμήστε μεσαίες ή μικρές τσάντες

Δεν είναι ακριβώς κανόνας, αλλά περισσότερο στιλιστική συμβουλή. Σε μια επίσημη (βραδινή ή όχι) έξοδο, προτιμήστε να συνδυάσετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια με μια μεσαία ή μικρή τσάντα για να τονίσετε τη θηλυκότητά σας. Τα τακούνια επιμηκύνουν τον κορμό, γι’ αυτό αν προτιμήσετε να τα φορέσετε με μια μεγάλη τσάντα, θα «χάσετε» το πλεονέκτημα του ύψους. Ο όγκος της τσάντας θα «κλέβει» την παράσταση.



Σχέδια και μονοχρωμία=Ο τέλειος συνδυασμός

Για να είστε σίγουρη ότι δεν το… παρακάνετε, αρκεί να θυμάστε ότι τα σχέδια συνδυάζονται τέλεια με μια μονοχρωμία. Στην περίπτωσή μας, δηλαδή, είτε η τσάντα θα έχει σχέδια είτε τα παπούτσια. Έτσι, το σύνολό μας θα είναι στιλάτο και εντυπωσιακό ταυτόχρονα.



Φωτεινότητα και ματ

Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά συνδυάζοντας τσάντα και παπούτσια σε παρόμοιες αποχρώσεις αλλά με διαφορετικές υφές. Μια γυαλιστερή τσάντα αναδεικνύεται περισσότερο με ματ παπούτσια και, αντίστοιχα, ένα ζευγάρι λουστρίνια «φαίνεται» περισσότερο αν το συνδυάσετε με μια τσάντα σε ματ χρωματισμούς.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr