Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αγαπάμε τα smokey eyes, τα μολύβια ματιών, τις σκιές και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να κάνει το βλέμμα μας πιο έντονο και σαγηνευτικό.

Κι όμως, πολλές φορές, μικρά λάθη στο μακιγιάζ των ματιών μπορούν να μας προσθέσουν χρόνια και να ταλαιπωρήσουν την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από αυτά. Δείτε , λοιπόν, τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη!

1. Βλέφαρα: Κάτι τραβάτε παραπάνω

Πολλές φορές θα έχετε πιάσει τον εαυτό σας να κάνει αυτό το λάθος: Στην προσπάθειά σας να εφαρμόσετε τέλεια το eyeliner ή το μολύβι ματιών και να πετύχετε την ολόισια γραμμή ιδίως στο πάνω κινητό βλέφαρο, τραβάτε αρκετά το δέρμα γύρω από τα μάτια. Αν αυτό γίνεται συχνά και σε μεγάλο βαθμό... οι πρώτες ρυτιδούλες γύρω από την περιοχή των ματιών σας δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν, μιας και η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο είναι πολύ ευαίσθητη και λεπτή. Κάντε, λοιπόν, το μακιγιάζ των ματιών σας με απαλές κινήσεις, χωρίς να τραβάτε ή να πιέζετε το δέρμα σας!

2. Καθαρισμός- Ντεμακιγιάζ : Κάτι (πάλι)ξεχάσατε

Είναι ουκ ολίγες οι φορές που το έχετε ξεχάσει παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών... Το ντεμακιγιάζ και γενικότερα ο καλός καθαρισμός των ματιών (και φυσικά όλου του προσώπου) είναι από τα must- do της καθημερινής μας beauty ρουτίνας . Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τόσο τα ίχνη από το μακιγιάζ όσο και οι ρύποι που φράζουν τους πόρους. Μη ρισκάρετε τη νεανική εμφάνιση του δέρματός σας για 30 δευτερόλεπτα που θα σας πάρει να ξεβαφτείτε!

3. Σκιές, μαύρο eyeliner: Κάτι βάλατε παραπάνω

Υπάρχουν και αυτές οι ώρες, που βγαίνετε από ένα κατάστημα καλλυντικών και κλασικά θέλετε να δοκίμασετε οτιδήποτε έχετε πάρει! Αποφύγετε αφενός τις υπερβολές στο μακιγιάζ ματιών σας (π.χ έντονες σκιές ματιών), αφετέρου, όπως πολλοί makeup artists υποστηρίζουν, το μαύρο μολύβι, μιας και με αυτόν τον τρόπο «γλυτώνετε» χρόνια. Αντί αυτού, προτιμήστε ένα γκρι ή καφέ μολύβι ματιών και γενικότερα να ξέρετε πώς τα απαλά χρώματα είναι ιδανικά για τα μάτια σας. Επίσης, αποφύγετε τα έντονα περιγράμματα και περάστε το μολύβι πάνω ακριβώς στη γραμμή των βλεφαρίδων (στις ρίζες τους).

ΠΗΓΗ : www.newsbomb.gr