Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Τα μουσεία <<μίλησαν>> και πολλοί ήταν αυτοί που τα αφουγκράστηκαν στις 18 Μαϊου παγκόσμια ημέρα των μουσείων.

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αφορά στα μουσεία ή στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το 2017, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο βυζαντινό μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη το οποίο το 2010  είχε  τιμηθεί  στο πλαίσιο του τότε εορτασμού.
Για μία ακόμη φορά ο χώρος πρόσφερε ρίγη συγκίνησης  ενώ θαυμάστηκε  η πλούσια ιστορία του από όσους παρευρέθησαν στον επίσημο εορτασμό.

Η Υπάτη ξέρει και τιμά αλλά ανάλογα και τιμάται κάθε φορά.
Την πλούσια ιστορία της τόνισε και ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  στον χαιρετισμό του . Παρευρέθησαν ακόμη η αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη , δημοτικοί σύμβουλοι και ο καταγόμενος απο την Υπάτη στρατηγός Δημήτρης  Γράψας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο: «Ο Αγώνας για Κοινωνική και Πολιτική Ελευθερία στο Εικαστικό έργο του Δημήτρη Κατσικογιάννη» με αφορμή την συμπλήρωση δέκα (10) χρόνων λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας.

Φιλοξενούνται  δεκαοκτώ (18) έργα του καλλιτέχνη, παστέλ σε χαρτόνι, από την ιδιωτική συλλογή του Δημητρίου Ζιώγα και επιμέλεια από την Δρ. Στέλλα Μουζακιώτου, Ιστορικό της Τέχνης καθηγήτρια-σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Αθήνας.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και την συνδρομή του Εκπολιτιστικού – Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ».
Θα διαρκέσει μέχρι  30 Οκτωβρίου και οι ώρες  επίσκεψης είναι Τρίτη έως Κυριακή 8π.μ. – 3μ.μ.

 

Περισσότερα...