Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή 17 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα της Λαμίας αφού αυτή η Κυριακή είναι μία από τις θεσμοθετημένες για το άνοιγμα των καταστημάτων . Στην Λαμία οι έμποροι θα λειτουργήσουν κατά βούληση   όπως και σε κάθε Κυριακή που καλούνται να ανοίξουν τα καταστήματα . Έτσι ορισμένα κυρίως πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά …Οι εμπορουπάλληλοι πάντως έχουν κηρύξει απεργία στην οποία μετέχουν και οι υπάλληλοι της Φθιώτιδας .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η λειτουργιά των καταστημάτων τις Κυριακές είναι απαίτηση των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων. Θέλουν τους εργαζόμενους εκμεταλλευόμενους κάθε ώρα και στιγμή, άρα και τις Κυριακές .
Απαιτούμε την πλήρη και σταθερή μόνιμη εργασία με δικαιώματα με συνθήκες εργασίας, και ασφαλιστικά δικαιώματα που να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Θέλουμε μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η Κυριακή αργία ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες. Η προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε των μονοπωλίων θέλουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

Οργανωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τους σταματείσουμε. Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις . Γυρίζουμε την πλάτη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που για ακόμα μια φορά προκηρύσσει απεργία την τελευταία στιγμή για τα μάτια του κόσμου και δεν παίρνει κανένα μετρό για την επιτυχία της απεργίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Περισσότερα...